Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Saūda Arābijā par buršanos nocērt galvu kārtējai "raganai"

12.decembrī Saūda Arābijā izpildīts nāvessods kādai vietējai iedzīvotājai, kuru tiesa atzina par vainīgu buršanā, vēsta aģentūra AFP. „Amīna bint Abduhalima Nasera no valsts ziemeļu provinces Džavfas tika sodīta ar nāvi par buršanos un pārdabisku spēku izmantošanu,” paziņoja monarhijas Iekšlietu ministrija, piebilstot, ka „raganai” nocirsta galva.

Saūda Arābijas krimināltiesības ir pilnībā balstītas uz stingrām reliģiskajām normām. Šī iemesla dēļ vietējā likumdošana asi nosoda Abdulas ibn Abdela Aziza pavalstnieku kontaktēšanos ar džiniem, gariem un līdzīgām parādībām. Tā kā minēto pārdabisko spēku esamība ir apliecināta Korānā, to pastāvēšanu Saūda Arābijas varas iestādes neapšauba.

Jāpiebilst arī, ka monarhijā nāves sodi ir plaši izplatīta parādība un tiek piespriesti ne tikai par buršanos, bet arī par izvarošanu, bruņotu laupīšanu, slepkavību, tirdzniecību ar narkotikām un atkāpšanos no īstenās ticības.

2010. gadā Saūda Arābijā nāvessods tika izpildīts 27 cilvēkiem, bet gadu iepriekš – 67 cilvekiem. Šogad atbilstoši tiesas spriedumi jau izpildīti 73 cilvēkiem. Ārvalstu un vietējie cilvēktiesību aizstāvji gan cenšas panākt, lai varas iestādes vismaz ieviestu moratoriju nāves sodu izpildei, tomēr līdz šim centieni nav guvuši sekmes. Atsevišķas amatpersonas pat norādījušas, ka iebildumi pret nāves sodiem var tikt arī traktēti kā atkāpšanās no īstenās ticības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits