Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Tramps slavē balamuti Duterti, ignorējot cilvēktiesību problēmas Filipīnās

ASV prezidents Donalds Tramps savu vizīti Āzijas valstīs noslēdz Filipinās un uzslavējis šīs valsts prezidentu Rodrigo Duterti, kuram jau ilgāku laiku pārmet brutālo izrēķināšanos ar narkobiznesā iesaistītajiem, tostarp bieži tas noticis ne likuma ietvaros. Duterte gan vienmēr savu politiku atbalstījis un pretiniekus dēvējis par kuces bērniem, savukārt par Trampu izteicies kā par domubiedru.

Savos izteikumos presei Tramps ne ar vienu vārdu nav pieminējis Filipīnu kolēģa režīma pieļautos cilvēktiesību pārkāpumus, un pēc abpusējās tikšanās abi prezidenti nepieminēja asiņaino politiku narkotiku apkarošanas vārdā.

Atsaucoties uz Dutertes runasvīru, The Guardian ziņo, ka abu prezidentu tikšanās laikā cilvēktiesību pārkāpumi nav pārrunāti, taču abi vienojušies nepatikā pret bijušo ASV prezidentu Baraku Obamu.

"Prezidents Duterte prezidentam Trampam stāstīja par narkotiku draudiem, un ASV prezidents pauda atbalstu [cīņai ar tiem], taču nepauda nekādu konkrētu pozīciju, vien piekrītoši pamāja ar galvu," izteicies sarunu klātienē vērojušais Dutertes pārstāvis.

Savukārt Baltā nama preses sekretāre Sāra Hakabija Sandersa vēlāk īsi piebilda, ka cilvēktiesību situācija Filipinās abu prezidentu sarunā "tikusi īsi pieminēta".

Pirms abu prezidentu tikšanās Tramps uzsvēra labās attiecības ar Duterti, abi arī kopīgi nosmējās, kad sarokojoties Duterte klātesošos reportierus nosauca par spiegiem.

Tramps izvairījies ar Duterti runāt par narkotiku kara problemātiku, lai arī cilvēktiesību eksperti un vairāki politiķi mudinājuši diskutēt par šo tematu. Tāpat izvairīšanās runāt par cilvēktiesību problēmām saniknojusi Dutertes kritiķus. Duterte, kurš ir izbijis prokurors, jau iepriekš apvainojies par viņa virzienā raidīto kritiku, pieprasījis katoļu baznīcai "nejokot ar mani", kā arī apsūdzējis ANO par "politisku nostāju pret viņa politiku".

Vēl nesen viņš arī publiski lepojies, ka līdz nāvei piekāvis cilvēku, kurš atzinies slepkavībā. "16 gadu vecumā es jau nogalināju," Duterte pavēstījis uzrunā Vjetnamā.

Top komentāri

reptilis
r
Ko atbalsta Diena?..ko atbalsta Soross?..Mozaika...Streips...IR..PAR...visa šī ""jaukā""pērkamā brandža ?...iesaku ""uzmest aci""-https://www.youtube.com/watch?v=RaRjIcwqoc0
oskars
o
Trampam interese ekonomika ,bet ne narkotirgotaju liktenis Filipinas . Man nepielec , vai tiesam musu vadoniem interese cilvektiesibas kaut kadas Filipinas ? Labak domatu par Latviju . Esmu parliecinats ka 99% latvijas iedzivotaju neinterese cilvektiesibaskaut kadi cilvektiesibu parkapumi Filipinas, vai kaut kur Samoa sala .. Un nevajag but divkosigiem , ja kaut kur Uganda noslepkavo 20000 cilveku ,tad pasaule nav nekadas reakcijas .bet ja Parize auto notriec 10 ,tad ir tracis pa visu eiropu ... Ne ta ???
Smieklīgi
S
Duterte esot balamute. Vai tiešām? Un kas ir Diena?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits