Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tunisija: Kadafi plānojis uzspridzināt kādas arābu valsts vēstniecību Tunisā

Tunisijas varas iestādēm padevies kāds Lībijas armijas virsnieks, kurš atzinies, ka Lībijas līderis Muamars Kadafi viņu sūtījis uz Tunisu uzspridzināt tur kādas arābu valsts vēstniecību, paziņojusi Tunisijas Aizsardzības ministrija.

Lībijas armijas pulkvedis Abdelrazaks Radži, kas 30.jūlijā kopā ar ģimeni šķērsojis kaimiņvalsts robežu, vedot līdzi 16 kilogramus sprāgstvielu, pagājušajā piektdienā labprātīgi padevies.

Pirmdien viņš pats piedalījās preses konferencē kopā ar Tunisijas Aizsardzības ministrijas pārstāvi un paziņoja, ka rīkojumu uzspridzināt vēstniecību viņam devušas "augstas militārpersonas, tātad faktiski pats Kadafi, kas tādējādi vēlējies satriekt Tunisijas revolūciju".

Savukārt Aizsardzības ministrijas pārstāvis norādījis, ka Radži netiks apcietināts, jo padevies pats. "Gluži pretēji, viņš saņems pateicību, jo palīdzējis novērst uzbrukumu," viņš sacījis, piebilzdams, ka pagaidām nevēlas izpaust, par kuras valsts vēstniecību bijusi runa.

Kā stāstījis lībiešu pulkvedis, 10.augustā viņš no sprādziena pasūtītājiem beidzamo reizi saņēmis tālruņa zvanu ar mudinājumu pasteigties.

Tad viņš sazinājies ar kādu Tunisijas armijas virsnieku un divas reizes slepeni ticies ar viņu, lūdzot parūpēties par viņa drošību, bet vēlāk nodevis varas iestādēm sprāgstvielas un detonatorus, kas preses konferences laikā tika parādīti žurnālistiem.

Radži izteicies, ka pēc Kadafi režīma krišanas vēlētos atgriezties Lībijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits