Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Turcija pieprasa citām valstīm uzņemt savus Islāma valsts rindās karojušos pilsoņus

Turcijas iekšlietu ministrs Sileimans Soilu trešdien paziņoja, ka citām valstīm ir jāuzņem savi pilsoņi, kas kā džihādistu grupējuma Islāma valsts kaujinieki patlaban tiek turēti apcietinājumā Turcijā.

"Ja mēs cīnīsimies pret terorismu kopā, tad, piedodiet, katram ir jāparūpējas par saviem teroristiem," Soilu sacīja žurnālistiem Vanā, valsts dienvidaustrumos.

Turcija "nav viesnīca" Islāma valsts ārvalstu kaujiniekiem, viņš uzsvēra.

Šonedēļ Turcija sāka Islāma valsts ārvalstu kaujinieku deportācijas.

Vācija un Nīderlande ir piekritušas uzņemt Islāma valsts "teroristus, viņu partneres un bērnus", informēja ministrs, piebilstot, ka Turcija tādu pašu "konstruktīvu attieksmi" sagaida arī no citām valstīm.

Vācijas valdības sniegtā informācija liecina, ka Turcija piektdien plāno deportēt divas Vācijas pilsones, kas ir saistītas ar "Islāma valsti" un ir aizbēgušas no Ainisas nometnes Sīrijā.

Turcija pirmdien nosūtīja uz Dāniju vienu šīs valsts pilsoni, bet kaujinieks no ASV kopš pirmdienas netiek prom no buferzonas uz Turcijas un Grieķijas robežas.

"Mēs esam informēti par to, ka Turcijas varasiestādes ir aizturējušas ASV pilsoni. Privātuma apsvērumu dēļ plašākus komentārus nesniegsim," informēja ASV vēstniecība Turcijā.

Turcija plāno deportēt 11 Islāma valsts kaujiniekus no Francijas un divus no Īrijas. Valsts ziņu aģentūra Anadolu vēsta, ka viņi visi sagūstīti Sīrijā.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans pagājušajā ceturtdienā sacīja, ka Turcijā cietumos ieslodzīti 1149 Islāma valsts locekļi, no kuriem 737 ir ārvalstu pilsoņi.

Top komentāri

reptilis
r
Ļoti pareizi! Katrai valstij ir jāatbild par SAVIEM pilsoņiem. Pilsonība nav joka lieta. Jebkuram pilsonim ir jābūt pienākumiem un atbildībai.
von Jorzoff
v
Viņš pārspīlē savu ietekmi. Viņš var tikai lūgt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits