Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ukrainā nakts bijusi sevišķi nemierīga Harkivas, Doneckas, Černihivas, Mikolajivas un Luhanskas apgabalos

Ukrainā aizvadītā nakts bijusi sevišķi nemierīga Harkivas, Doneckas, Černihivas, Mikolajivas un Luhanskas apgabalos, kur Krievijas karaspēks bombardēja pilsētas un ciemus, liecina reģionālo valsts pārvalžu vadītāju ziņojumi.

Kijivas apgabalā naktī noskanēja vairākas trauksmes un notika kaujas apdzīvotās vietās gar Žitomiras šoseju. Ukrainas bruņotajiem spēkiem izdevās uzlabot savas pozīcijas Irpiņā un Moščunas ciematā. Krievijas karaspēks nostiprina pozīcijas un mēģina pārgrupēties. Naktī ar reaktīvajiem daudzstobru mīnmetējiem "Grad" tika apšaudīts Jasnogorodkas ciems. Informācija par cietušajiem tiek precizēta.

Černihivas apgabalā naktī notika divi uzlidojumi Černihivas pilsētai, kas tika bombardēta. Tika arī sabombardēts tilts pāri upei, pa kuru tika veikta cilvēku evakuācija un piegādāta humānā palīdzība. Informācija par citiem postījumiem un bojāgājušajiem vēl tiek precizēta.

Sumu apgabalā nakts pagāja salīdzinoši mierīgi, ja neskaita Trostjaņecas iedzīvotājus. Tur karadarbības rezultātā izcēlās vairāki ugunsgrēki.

Arī Dņipropetrovskas apgabalā nakts pagāja salīdzinoši mierīgi. Vakar ar raķetēm tika iznīcināta dzelzceļa stacija Pavlohradā. Tika nogalināts viens iedzīvotājs.

Harkivā Krievijas karaspēks naktī atkal aktīvāk uzbruka dzīvojamajiem rajoniem un pilsētas vēsturiskajam centram. Ukrainas bruņotie spēki atvairīja krievu mēģinājumu uzbrukt ar kaujas helikopteriem K-52. Harkivas reģionā ienaidnieks mēģina ieņemt Izjumu. Ukrainas armija nezaudē savas pozīcijas un atvaira uzbrukumus. Krievi naktī arī apšaudīja Lozovu, vismaz astoņi cilvēki tika ievainoti un 20 mājas tika sabojāta vai sagrauta.

Visu Luhanskas pilsētu joprojām kontrolē Ukrainas armija, bet bet apšaudes turpinās gandrīz nepārtraukti. Rubižnē kardarbības rezultātā aizdedzies uzņēmums un izglītības iestāde, bet Lisičanskā naftas pārstrādes rūpnīcā deg atkritumi. Dzīvojamo rajonu apšaudes rezultātā Rubižnē miruši trīs cilvēki, arī divi bērni.

Doneckas apgabalā naktī aktivizējās karadarbība pie Avdijivkas un Marjinkas. Ukrainas Bruņotie spēki atrodas aizsardzības pozīcijās.

Avdijivka visu nakti apšaudīta pa līniju ap pilsētu. Viena daļa pilsētas palikusi bez elektrības. Pašlaik nav informācijas par cietušajiem. Volnovaha ir okupēta. Mariupole atrodas aplenkumā. Gaisa triecienus un raķešu artilērijas apšaudes papildina uzbrukumi no jūras un kuģiem. Pilsētā joprojām atrodas civiliedzīvotāji. Pastāvīgas bombardēšanas dēļ izbraukšana no pilsētas ar privāto transportu ir ļoti bīstama.

Mikolajivā naktī notika apšaudes, bija dzirdama gaisa uzlidojuma trauksme. Informācija par bojājumiem tiek papildināta. Rīta pusē situācija bija stabila.

Hersonā situācija naktī gandrīz nav mainījusies. Joprojām ir problēmas iedzīvotāju nodrošināšanā ar pārtiku, medikamentiem un benzīnu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits