Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ukraina: Panākta vienošanās ar AAE par ieroču piegādi

Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko paziņojis, ka panākta vienošanās ar Apvienotajiem Arābu Emirātiem par ieroču piegādi, vēsta Financial Times. Par to liecina arī Ukrainas prezidenta Petro Porošenko tvīts. AAE puses pārstāvji gan šo informāciju pagaidām nav apstiprinājuši.

Geraščenko savā Facebook kontā ierakstījis, ka prezidents Petro Porošenko ticies ar AAE kroņprinci un augsta ranga militārpersonām, un tikšanās laikā "panākta vienošanās par noteikta veida ieroču un militārā aprīkojuma piegādi".

Porošenko otrdien, 24.februārī, Apvienotajos Arābu Emirātos apmeklēja starptautisku ieroču un militāro tehnoloģiju izstādi IDEX, kas Tuvajos Austrumos noteik reizi divos gados.

Ukrainas prezidents uzsvēris, ka Ukrainu interesējot aizsardzības, ne uzbrukuma ieroči, ziņo The Wall Street Journal, tomēr konkrētus ieroču tipus neminēja. Nedz ieroču paveidus, nedz iepirkuma plānotos apjomus neatklāj arī Geraščenko, tomēr noprotams, ka Ukraina interesējas par augstas precizitātes prettanku ieročiem, drošām radiosakaru sistēmām un bezpilota lidaparātiem.

Geraščenko Facebook arī nav skopojies ar pārmetumiem ASV un Eiropai, norādot, ka "arābus, atšķirībā no amerikāņiem un eiropiešiem, nebaida Putina draudi par to, ka ieroču piegāde Ukrainai izraisīs jaunu pasaules karu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits