Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ukrainas Ģenerālprokuratūra ierosina vēl divas krimināllietas pret Janukoviču

Ukrainas Ģenerālprokuratūra ierosinājusi vēl divas krimināllietas pret gāzto prezidentu Viktoru Janukoviču. Viena no lietām ierosināta par valsts varas sagrābšanu 2010.gadā, bet otra - par "darbībām, kas vērstas uz konstitucionālās iekārtas nomaiņu vai gāšanu".

Kā pavēstījis Ģenerālprokuratūras preses dienests, ir konstatēts, ka Janukovičs 2010.gadā nekonstitucionālā kārtā mainījis Ukrainas pamatlikumu un tādējādi sagrābis valsts varu.

Savukārt otra lieta saistīta ar "pilsoņa Viktora Janukoviča" 27.februāra paziņojumu, ka viņš ir amatā esošs prezidents un lūdz Krievijas valdību sniegt viņam aizsardzību pret ekstrēmistiem.

Vienlaikus Janukovičš tajā pašā datumā ar mediju starpniecību izplatījis "dekrētu", kurā paziņojis, ka valstī noticis militārs apvērsums un ka Ukrainas bruņoto spēku augstākā pavēlniecība, Ārlietu ministrija un Ukrainas Centrālā banka esot pārcelta uz Sevastopoli, kur atrodas Krievijas Melnās jūras flotes bāze.

Šie paziņojumi satur Janukoviča aicinājumus uz valsts varas sagrābšanu, norāda prokuratūra.

Jau 25.februārī Ģenerālprokuratūra ierosināja krimināllietu par apzinātām slepkavībām, kas notikušas protesta akciju laikā Kijevas centrā, bet 26.februārī paziņoja, ka Janukovičam, kā arī vairākām citām viņa režīma augstākajām amatpersonām šajā lietā piemērots aizdomās turamā statuss.

2.martā pret Janukoviču tika ierosināta vēl viena krimināllieta, kas saistīta ar viņa uzstāšanos preses konferencē Rostovā pie Donas, kuras laikā viņš atkal izteicis aicinājumus "gāzt Ukrainas konstitucionālo kārtību".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits