Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Vēl viens Bušs vēlas cīnīties par varu Baltajā namā

Bijušais Floridas štata gubernators Džebs Bušs pieteicis kandidatūru sacīkstei par Republikāņu partijas nomināciju 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanām. Viņš centīsies kļūt par trešo slavenās Bušu dinastijas pārstāvi - Baltā nama saimnieku. Iepriekš to ir paveicis viņa tēvs Džordžs Bušs un vecākais brālis Džordžs V. Bušs.

Tajā pašā laikā Dž. Bušs cenšas distancēties no abiem radiniekiem, kuri no Baltā nama aizgāja kā vieni no visu laiku nepopulārākajiem ASV prezidentiem. To apliecina viņa lēmums savā kampaņas logotipā neiekļaut ģimenes uzvārdu.

Bušs kļuva par vienpadsmito republikāni, kas oficiāli izvirzījis savu kandidatūru cīņai par partijas nomināciju nākamgad paredzētajās vēlēšanās. Vakar savu kandidatūru gatavojās izvirzīt arī nekustamo īpašumu magnāts un televīzijas personība Donalds Tramps.

Par nodomu iesaistīties garajā un nogurdinošajā cīņā Bušs paziņoja pirmdien savā dzīvesvietā Maiami pilsētā. Uzrunājot savus atbalstītājus vietējā koledžā, viņš lietoja gan angļu, gan spāņu valodu, tādējādi īpaši vēršoties pie spāniski runājošajiem amerikāņiem, kuru vairākums divās iepriekšējās ASV prezidenta vēlēšanās atbalstīja Demokrātu partijas pārstāvi Baraku Obamu.

"Es vēlos, lai manu vēstījumu sadzird ikviens, ieskaitot daudzos amerikāņus, kuri savu mīlestību pret valsti izsaka citā valodā," sacīja Bušs. "Jebkurā valodā mans vēstījums būs optimistisks, jo esmu pārliecināts, ka mēs tuvākās desmitgades Amerikā varam padarīt par lieliskāko laiku, kāds uz šīs zemes jebkad ir piedzīvots."

Viņa īpašās simpātijas pret amerikāņiem, kuru saknes meklējamas Latīņamerikā, lielā mērā saistītas ar faktu, ka Buša sieva Kolumba ir dzimusi Meksikā. Viņš apsolījis, ka gadījumā, ja kļūs par ASV prezidentu, tad ievērojami reformēs imigrācijas politiku, tajā skaitā piešķirot likumīgu statusu nelegālajiem imigrantiem, kas pārsvarā ierodas no Latīņamerikas.

Bijušais Floridas gubernators veltīja kritiskus vārdus Obamas administrācijai, jo īpaši tās ārpolitikai, kurā liela loma bijusi arī kādreizējai ASV valsts sekretārei Hilarijai Klintonei, kas iesaistījusies cīņā par Demokrātu partijas nomināciju nākamajās prezidenta vēlēšanās.

"Obamas - Klintones - Kerija komanda atstās mantojumu ar neatrisinātām krīzēm, nepretošanos vardarbībai, nenosauktiem ienaidniekiem, neaizsargātiem draugiem un izjauktām aliansēm," viņu citē Reuters.

Viņš paziņoja, ka ir gatavs "izlabot" pašreizējās ASV valdības ārpolitikas neveiksmes. "Mēs saglabāsim uzticamus draugus pasaulē, paši esot uzticami. Es atjaunošu attiecības ar nozīmīgākajiem sabiedrotajiem," sacīja Bušs, piebilstot, ka sāks ar Izraēlu.

Visu Ulda Ķezbera rakstu Vēl viens Bušs vēlas cīnīties par varu Baltajā namā lasiet trešdienas, 17.jūnija, laikrakstā Diena!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits