Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Venecuēlā par Čīles konsula meitas nošaušanu aizturēti 12 policisti

Venecuēlā par Čīles konsula meitas nošaušanu aizturēti 12 policisti, paziņoja Venecuēlas valdība. 19 gadus vecā Karena Berendīka tika nogalināta agrā sestdienas rītā, kad viņa ar 28 gadus veco brāli Fernando brauca automašīnā Marakaibo pilsētā.

Policijas pārstāvis skaidroja, ka policisti atklājuši uguni uz automašīnu, jo tā nepakļāvās pavēlei apstāties. Policisti tobrīd veikuši izmeklēšanu par automašīnu zādzību, tāpēc uzsākuši pakaļdzīšanos, kuras laikā pret bēgošo automašīnu atklāta uguns.

Venecuēlas Ārlietu ministrija nosodīja pārmērīgo spēka pielietošanu un pieprasīja tūlītējus paskaidrojumus no likumsargiem.

Čīles konsuls Fernando Berendīks pavēstīja, ka incidenta brīdī viņa dēls vedis savu māsu uz dzimšanas dienas ballīti. Ceļā viņi uzdūrušies policijas patruļai, kas pret viņiem pavērsuši ieročus, neko nesakot. Pie stūres sēdošais Fernando pārbijies un tad policisti uz viņiem sākuši šaut. Automašīnai trāpījušas sešas lodes, no kurām trīs ievainojušas Karenu.

"Mans Dievs, kas tie par cilvēkiem? Tas ir rezultāts bezatbildībai un cieņas trūkumam pret cilvēka dzīvību. Pie tā ir vainojami funkcionāri, kuriem nav pieredzes, un tādas ir sekas," sacīja konsuls. "Es gribētu izmantot šo iespēju un aicināt Venecuēlas valdību pievērst vairāk uzmanības sabiedrības drošībai," norādīja diplomāts.

Kā liecina neoficiāla statistika, aizvadītais gads Venecuēlā bijis viens no asiņainākajiem un visā valstī notikušas aptuveni 19 000 slepkavības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits