Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

VIDEO: Ungāru TV operatore klupina un spārda bēgošus migrantus

Video, kurā redzamajam nav izskaidrojuma - tā notikušo raksturo amerikāņu raidorganizācija CNN. Proti, sašutumu izraisījis kāds internetā publicēts video, kurā Ungārijas nacionālas ievirzes telekanāla N1TV operatore klupina un sper migrantiem, kuri masveidā bēg no policijas. Operatore, kuras identitāti pats telekanāls neatklāj, paklupinājusi bēgošu vīrieti ar bērnu rokās, tāpat arī iespērusi mazai meitenītei.

Telekanāla vadība atvainojusies un paziņojusi, ka minētā sieviete jau atlaista no darba.Telekanāls paziņojumā norādījis, ka uzņēmuma darbinieces rīcība bijusi "absolūti nepieņemama". Tikmēr sociālo tīklu lietotāji jau pacentušies veikt publisku kaunināšanu un identificējuši bijušo N1TV darbinieci - tā ir Petra Lazlo.Lazlo bija viena no operatorēm, kas filmēja notikumus pie kādas no Ungārijā izveidotajām pagaidu nometnēm, no kurām migranti bēga prom. Brīdī, kad liels skaits migrantu, bēgot no likumsargiem, skrēja operatoru virzienā, minētā sieviete, šķiet, nolēma "asistēt" policistiem un apzināti sāka klupināt vai spert bēgošajiem cilvēkiem, nešķirojot savus mērķus - ja tuvumā pagadījās kāds bērns, arī tas saņēma spērienu.Jāmin, ka telekanāls N1TV ir saistīts ar Ungārijas galēji labējo partiju Jobbik, kas regulāri "izceļas" ar pret imigrantiem un etniskajām minoritātēm vērstu retoriku.

Jau vēstīts, ka pēdējās nedēļas Ungārijai jātiek galā ar īpaši lielu migrantu plūsmu - cilvēki, kas valstī iekļuvuši caur Ungārijas-Serbijas robežu, nebūt nevēlas palikt Ungārijā. Viņu galamērķis ir Rietumeiropa, galvenokārt Vācija. 

Aizvadītajā nedēļā saspīlēta situācija izveidojās arī Budapeštas lielākajā dzelzceļa stacijā - migranti, izmantojot brīdi, kad Ungārijas varas iestādes bija pārtraukušas uzskaitīt cilvēkus un kontrolēt plūsmu, iegādājās vilciena biļetes uz Vāciju. Tomēr jau drīz Ungārija mainīja nostāju un nobloķēja ieeju dzelzceļa stacijā, liedzot cilvēkiem iekāpt vilcienos uz Austriju un Vāciju. Pēc vairāk nekā divu dienu ilguša saspīlējuma, tūkstošiem cilvēku nakšņojot uz ielām turpat stacijas apkaimē, viņi beidzot ielaisti vilcienos.

Aizvadītās nedēļas nogalē Ungārijā uz laiku "iestrēgušie" migrantu tūkstoši sāka ierasties Austrijā un Vācijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits