Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vīķe-Freiberga atkārtoti ievēlēta Starptautiskās Krimināltiesas Cietušo trasta fonda valdē

14.novembrī Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) dalībvalstu Asamblejas 11.sesijā Hāgā, balsojot 121 dalībvalstij, SKT Cietušo trasta fonda valdē atkārtoti tika ievēlēta bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe Freiberga.

Ārlietu ministrijas izvirzītā un atbalstītā kandidāte Vaira Vīķe-Freiberga bija vienīgā no Austrumeiropas valstu grupas, kas ir apliecinājums Vairas Vīķes-Freibergas līdzšinējai profesionālajai un veiksmīgajai darbībai SKT Trasta fondā. Kopumā SKT Trasta fonda valdē ir pārstāvēti piecu pasaules lielāko reģionālo grupu pārstāvji. 

SKT Trasta fonds ir pirmais šāda veida nodibinājums pasaulē, un tas veic globāli nozīmīgo lomu noziedzīgās visatļautības izbeigšanā un taisnīguma stiprināšanā. SKT Trasta fonds sniedz palīdzību SKT jurisdikcijā esošo noziegumu (genocīds, noziegumi pret cilvēci un kara noziegumi) upuriem un viņu ģimenes locekļiem, kā arī administrē SKT nozīmētās reparācijas, izmantojot brīvprātīgos ziedojumus un kriminālprocesā iegūtos līdzekļus. 

Šā gada 10.jūlijā SKT pieņēma savu pirmo notiesājošo spriedumu, kurā  Kongo Demokrātiskās Republikas pilsonim par pastrādātajiem kara noziegumiem, aktīvā kara darbībā iesaistot bērnus jaunākus par 15 gadiem, tika piespriests 14 gadu cietumsods.

Starptautiskās Krimināltiesas dalībvalstu Asamblejas 11.sesijā Hāgā tika atzīmēta arī Starptautiskās Krimināltiesas pastāvēšanas desmitā gadadiena.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits