Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Zelenskis cer, ka Trasa sekmēs Lielbritānijas un Ukrainas attiecību nostiprināšanos

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdienas vakarā savā videouzrunā pauda cerību, ka Liza Trasa Lielbritānijas premjerministra amatā sekmēs abu valstu attiecību nostiprināšanos.

"Arī pirms 24.februāra mēs jutām, ka Lielbritānija ir kopā ar Ukrainu. Mums dažos gados tiešām izdevās pacelt Ukrainas un Lielbritānijas attiecības visaugstākajā līmenī visā mūsu neatkarības laikā. Tas ir bezprecedenta augsts līmenis. Mēs parakstījām ļoti ambiciozu vienošanos par politisko sadarbību, brīvo tirdzniecību un stratēģisko partnerību. Mēs izdarījām ļoti daudz, lai nostiprinātu sakarus starp mūsu sabiedrībām - ekonomiskos, sociālos, kultūras sakarus. Mēs sākām Ukrainas flotes atjaunošanas programmu. Un tagad, pilna apjoma kara laikā, mēs vienojāmies par konkrētu Lielbritānijas piedalīšanos Ukrainas atjaunošanas programmā pēc karadarbības beigām," uzsvēra Zelenskis.

Prezidents arī paziņoja, ja pirmdien pateicis "daudzu miljonu ukraiņu paldies dižajam Ukrainas draugam" Borisam Džonsonam, kurš atstāj Lielbritānijas premjera amatu. Zelenskis tomēr sacīja, ka cer uz sadarbības turpināšanu ar Džonsonu viņa jaunajā politiskajā statusā.

Ukrainas prezidents uzsvēra, ka gaida sadarbību ar jauno Lielbritānijas premjeri Lizu Trasu, kas ir pazīstama ar konsekventu atbalstu Ukrainai tās cīņā pret Krievijas agresiju.

"Es ne mazāk gaidu sadarbību ar jauno Lielbritānijas premjerministri Lizu Trasas kundzi. Mēs Ukrainā labi viņu pazīstam - viņa vienmēr ir bijusi Eiropas politikas gaišajā pusē. Un es ticu, ka mēs kopā spēsim izdarīt vēl ļoti daudz mūsu tautu aizsardzībai un visu Krievijas destruktīvo centienu izjaukšanai," sacīja Zelenskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits