Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Danske Bank vadītāja amatā iecelts Kriss Vogelzangs

Dānijas bankas Danske Bank padome par jauno bankas vadītāju iecēlusi Krisu Vogelzangu. Vogelzangs darbu jaunajā amatā sāks 1.jūnijā, un oktobrī ieceltais Danske Bank pagaidu vadītājs Jespers Nīlsens darbu turpinās kā bankas pakalpojumu nodaļas Dānijā vadītājs un valdes loceklis.

Danske Bank paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem norādīja, ka Nīderlandes pilsonim Vogelzangam ir gadiem ilga vadības pieredze finanšu sektorā. 2000.-2017.gada Vogelzangs ieņēma dažādus amatus Nīderlandes bankā ABN AMRO, kur pēdējos astoņus gadus bija bankas valdes loceklis un starptautiskās privāto klientu apkalpošanas daļas vadītājs.

Jau vēstīts, ka otrdien kļuva zināms, ka Danske Bank bijušajam vadītājam Tomasam Borgenam izvirzītas sākotnējās apsūdzības saistībā ar naudas atmazgāšanu bankas Igaunijas filiālē. Apsūdzību saturs pagaidām netiek publiskots.

Septembrī Borgens atkāpās no Danske Bank vadītāja amata pēc tam, kad iekšējā izmeklēšanā tika atklāts, ka no 2007.līdz 2015.gadam caur bankas kontiem izplūduši apmēram 200 miljardi eiro, kuru izcelsme ir uzskatāma par aizdomīgu.

Tāpat tika vēstīts, ka prokuratūra Dānijā apsūdzējusi desmit bijušos bankas vadības pārstāvjus, tostarp Borgenu, saistībā ar naudas atmazgāšanas skandālu.

2014.gadā Igaunijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestāde paziņoja, ka Danske Bank Igaunijas filiālē konstatējusi liela mēroga ilgstošus noteikumu par cīņu pret naudas atmazgāšanu pārkāpumus.

Danske Bank ir filiāles arī Latvijā un Lietuvā. Februārī banka paziņoja par lēmumu slēgt bankas darbību Baltijas valstīs un Krievijā. Dažas stundas pirms šī paziņojuma Igaunijas finanšu uzraudzības dienests noteica aizliegumu Danske Bank darbībai Igaunijā. Bankai darbība šajā valstī pilnībā jāizbeidz astoņu mēnešu laikā pēc aizlieguma noteikšanas, un tai slēgšanas procesā ir jāņem vērā esošo klientu intereses.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits