Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Moskva sašauts, novirzot uzmanību ar bezpilota lidaparātiem; krievi atriebjoties apšauda rūpnīcu

Ukrainas bruņotie spēki ar pretkuģu raķetēm šonedēļ sašāva Krievijas raķešu kreiseri Moskva, novirzot kuģa aizsardzības sistēmu uzmanību ar bezpilota lidaparātiem, ziņoja britu laikraksts Daily Mail.

Avīzes publicētā rakstā eksperti bija sajūsmā par "ukraiņu pavēlniecības ģeniālo gājienu".

Pēkšņais uzbrukums notika naktī, kad kreiseris atradās apmēram 100 kilometrus uz dienvidiem no Odesas. Kuģa apkalpe un aizsardzības sistēmas izsekoja viltus mērķus - Turcijā ražotus bezpilota lidaparātus TB2, nepamanot, ka tikmēr no krasta kuģa virzienā tika izšautas divas Ukrainas pretkuģu raķetes "Neptun".

Abas vienu tonnu smagās raķetes ietriecās kreisera kreisajā sānā, stipri sakratot kuģi un izraisot katastrofālu sprādzienu un milzu ugunsgrēkus. Kuģis vēlāk apgāzās un nogrima.

Rietumvalstu pārstāvji sacīja, ka šī operācija demonstrējusi Ukrainas spējas dot triecienus Krievijas karaspēkam jomās, kur tas sevi uzskatīja par neievainojamu. Viņi arī noraidīja Krievijas apgalvojumus, ka uz kreisera vienkārši izcēlies ugunsgrēks, kas izraisījis liela munīcijas daudzuma eksploziju.

Vienlaikus Krievija ir atriebusies par kreisera "Moskva" nogremdēšanu, ar raķetēm apšaudot Žuļanu mašīnbūves rūpnīcu "Vizar", kur bija izgatavotas pretkuģu raķešu "Neptun" komplektējošās daļas, piektdienas vakarā apstiprināja Ukrainas aizsardzības koncerns "Ukroboronprom".

Krievijas raķešu trieciens šīs rūpnīcas cehiem notika piektdien ap plkst. 1.30 pēc tam, kad Krievija bija oficiāli apstiprinājusi kreisera "Moskva" nogrimšanu Melnajā jūrā.

"Tas notika pēc tam, kad Ukrainas ražojuma "plaša patēriņa preces", kā šīs raķetes nosaukusi fašistiskā Krievija, nogremdēja Krievijas Melnās jūras flotes flagmani līdz 1 miljarda ASV dolāru vērtībā. Runa ir par divām raķešu kompleksa "Neptun" raķetēm, (..) kas iznīcināja agresorvalsts kreiseri "Moskva", teikts "Ukroboronprom" paziņojumā.

Koncerns atzīmēja, ka, par spīti regulāriem raķešu triecieniem un apšaudēm pret Ukrainas aizsardzības uzņēmumiem, Ukrainai ir, ar ko karot.

"Militārās un speciālās tehnikas piegādes visvarenākajai pasaules armijai - Ukrainas Bruņotajiem spēkiem - dinamika tikai pieaug," atzīmēja "Ukroboronprom".

Krievijas raķešu kreiserim "Moskva" Melnās jūras akvatorijā trešdien trāpīja divas Ukrainas spārnotās raķetes "Neptun". Šī trāpījuma rezultātā kuģis guva nopietnus bojājumus un aizdegās, bet vēlāk apgāzās un nogrima.

Krievijas Aizsardzības ministrija apgalvoja, ka uz kuģa notikusi munīcijas eksplozija, bet tas apgāzies, kad tika vilkts tauvā uz ostu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits