Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Novičok lieta: Aizdomīgas darbības ar Petrova pasi pastiprina aizdomas par saistību ar GRU

Pētniecības grupa Bellingcat un izdevums The Insider piektdien publicējuši Krievijas Federālā migrācijas dienesta dokumentus, kas saistīti ar Aleksandra Petrova vārdu. Viņu Lielbritānijas varasiestādes nosaukušas kā vienu no aizdomās turamajiem par uzbrukumu ar nervus paralizējošo vielu Novičok bijušajam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai.

Analizējot migrācijas dienesta datu bāzi, pētījuma autori atraduši virkni pierādījumu, ka Petrovs ir saistīts ar specdienestiem.

Kā norāda pētījuma autori, migrācijas dienesta lietā par Petrovu ir vairākas dīvainības. Saskaņā ar pases datiem, viņš dzimis 1979. gada 13. jūlijā, taču pirmās viņa pēdas parādās tikai 2009. gadā, kad viņam tika izdota jauna pase it kā sabojātas pases vietā. Lietā ir sabojātās pases numurs, taču tāda pase nekad nav eksistējusi.

Petrova lietā ar pases datiem ir zīmogs "datus nesniegt" un atzīme "s.s.", kas var nozīmēt "soveršeno sekretno" ("pilnīgi slepeni"). Tāpat lietā uzrādīts telefona numurs, kurš attiecas uz Maskavas rajonu, kurā atrodas specdienesta GRU galvenā mītne.

Sergejs un Jūlija Skripaļi 4. martā Anglijas pilsētā Solsberi tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu Novičok.

Lielbritānija pagājušajā nedēļā izdeva Krievijas pilsoņu Aleksandra Petrova un Ruslana Boširova Eiropas aresta orderus, pastāvot aizdomām, ka viņi Solsberi mēģinājuši nogalināt Skripaļus ar Novičok.

Britu likumsargi uzskata, ka Petrovs un Boširovs ir Krievijas militārā izlūkdienesta GRU aģenti.

Top komentāri

reptilis
r
Kādus vēl pierādījumus vajag?! - viss ir šito kadru un Putina sejā redzams! Putins visus uzskata par ideotiem! Tāpat paskatieties sejās šīsdienas protestētājiem ....- viņiem jūsu patiesība naff vajadzīga! Tāda izskatās krievu pasaule....Donbass...Abhāzija..Dienvidosetija...Piedņestra..un ,protams,pati Krievija - Russkij Mir......viņi atzīst tikai spēku un spērienu ""pa pakaļu""...,lūk ,to viņi saprot labi!
rekur
r
Divi jautājumi- 1. Ja jau Belingket ir uzlauzusi Krievijas Imigrācijas dienasta slepeno datu bāzi un vēl ļoti labi zina kāda nodaļa tur ko dara, tad jau Belingket irt viena no kvalificētākajām spiegošanas organizācijām pasaulē? 2. Ja jau visi Krievijas armijas virsnieki un spiegi saņem ārzemju pases Vienā Noteiktā Nodaļā, tad jau viņi tiek automātiski atmaskoti brīdī, kad viņi griežās pēc Lielbritānijas vīzes vēstniecībā. Viņi vēl nav iebraukuši Lielbritānijā, bet jau ir zināms, ka viņi ir spiegi?
x
x
У меня складывается чёткое представление, что британские службы работают... на Путина! Но британцам лучше бы, наверное, если бы они вообще не работали! :) А то весь мир уже рассмешили! :) Ну, кроме дебилов верящих во всякий бред - от НЛО и до надписей на заборах! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits