Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Twitter Francijas varasiestādēm nodod informāciju par antisemītisku vēstījumu autoriem

Mikroblogošanas vietne Twitter piektdien pavēstīja, ka tā Francijas varasiestādēm nodevusi informāciju, kas varētu palīdzēt identificēt antisemītisko vēstījumu autorus.

Jāatgādina, ka Francijas tiesa janvārī uzdeva Twitter sniegt datus par antisemītisko tvītu autoriem. Ar prasību tiesā bija vērsusies Francijas Ebreju studentu savienība (UEJF).

Kā teikts Twitter izplatītajā paziņojumā, uzņēmums nodevis informāciju tieslietu institūcijām, "paverot iespēju identificēt" vairākus antisemītisko tvītu autorus.

Šāds solis "pieliek punktu strīdam" ar UEJF, teikts paziņojumā, norādot, ka abas puses "vienojušās aktīvi turpināt darbu, lai apkarotu rasismu un antisemītismu". UEJF no Twitter bija pieprasījusi 38,5 miljonu eiro (27 miljonu latu) lielu kompensāciju, jo uzņēmums kavējās ar tiesas sprieduma izpildi. Iegūto kompensāciju organizācija solīja nodot holokausta piemiņas fondam.

Ebreju studentu organizācija vērsās pie Twitter īpašniekiem ar mudinājumiem stingrāk kontrolēt tā saturu pēc tam, kad vietni bija pārpludinājuši antisemītiski tvīti ar haštegu #unbonjuif ("labs žīds"). Dažus no aizskarošākajiem tvītiem vietnes vadība pēcāk izdzēsa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits