Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

AfD publisko priekšvēlēšanu programmas projektu

Vācu eiroskeptiķu partija Alternatīva Vācijai (AfD) ceturtdien publiskoja priekšvēlēšanu programmas projektu, kurā cita starpā solīts nodrošināt "negatīvu" imigrācijas saldo un ieviest parandžu aizliegumu.

AfD, par kuru šobrīd saskaņā ar aptaujām gatavi balsot astoņi līdz 11% vāciešu, sola panākt, ka imigrantu skaits Vācijā ik gadu samazinās par 200 000.

Viens no soļiem šī mērķa sasniegšanai būtu ģimenes apvienošanu aizliegšana tiem bēgļiem, kas Vācijā ieguvuši patvērumu.

Programmā, kuru plānots apstiprināts nākammēnes Ķelnē paredzētajā kongresā, paredzēts ieviest vispārēju parandžu un citu musulmaņu sieviešu tradicionālo galvassegu aizliegumu publiskajā telpā, tostarp skolās.

Programmā noraidīti arī jebkādi centieni nostiprināt tiesības uz abortiem cilvēktiesību statusā, kā arī paredzēta Vācijas izstāšanās no eirozonas un vispārējās karaklausības atjaunošana.

AfD tika dibināta tikai 2013.gadā, un 2014.gadā notikušajās Bundestāga vēlēšanās tai pietrūka nedaudz balsu, lai pārvarētu iekļūšanai parlamentā noteikto piecu procentu barjeru.

Kopš tā laika AfD spējusi sev jau nodrošināt pārstāvniecību desmit reģionālajos parlamentos no 16 Vācijas federālajām zemēm, un neviens nešaubās, ka rudenī paredzētajās Bundestāga vēlēšanās eiroskeptiķi beidzot iekļūs arī nacionālā parlamenta apakšpalātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits