Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Aptauja: Eirozonas bankas sagaida kreditēšanas pieprasījuma pieauguma turpināšanos

Eirozonas bankas sagaida, ka trešajā ceturksnī turpinās pieaugt kreditēšanas pieprasījums saistībā ar kredītu standartu mīkstināšanu, liecina otrdien publiskotie Eiropas Centrālās bankas (ECB) aptaujas rezultāti.

Otrajā ceturksnī uzņēmumu kreditēšanas pieprasījuma kāpuma galvenais dzinējspēks bija apvienošanās un pārņemšanas darījumi, kā arī kapitālieguldījumi.

Kreditēšanas pieprasījuma kāpumu veicināja arī zemās procentu likmes un vispārējais krājumu līmenis, kā arī apgrozāmais kapitāls.

Savukārt hipotekārās kreditēšanas dzinējspēks joprojām bija vispārēji zems procentu likmju līmenis, kā arī labvēlīgas mājokļu tirgus prognozes.

Vienlaikus patēriņa kredītu pieprasījumu veicināja tas, ka palielinājās mājsaimniecību izdevumi ilglietojamu preču iegādei, procentu likmes saglabājās zemas un bija zema patērētāju pārliecība.

Šā gada otrajā ceturksnī uzņēmumu kreditēšanas standarti eirozonā nedaudz tika mīkstināti, lai gan iepriekšējā aptaujā bankas prognozē to pastiprināšanu. Mīkstinātas tika arī prasības hipotekārajiem kredītiem, lai gan iepriekš izmaiņas šajā jomā netika gaidītas.

Patēriņa kredītu un citu mājsaimniecību kredītu standarti otrajā ceturksnī saglabājās nemainīgi, kas atbilda banku iepriekš prognozētajam.

Uzņēmumu kreditēšanas standartu mīkstināšanu galvenokārt veicināja konkurences spiediens.

ECB 12.-27.jūnijā aptaujāja 142 eirozonā strādājošu banku pārstāvjus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits