Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

Aptauja: Turpina pieaugt Merkeles un konservatīvo popularitāte

Vēlētāju atbalsts Vācijas kanclerei Angelai Merkelei un viņas vadītajiem konservatīvajiem pirms septembrī gaidāmajām Bundestāga vēlēšanām turpina pieaugt, liecina trešdien publicētie kārtējās aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar Sabiedrisko pētījumu un statistikas analīzes institūta Forsa iknedēļas aptauju atbalsts kristīgajiem demokrātiem (CDU) un viņu Bavārijas meitaspartijai – Kristīgi sociālajai savienībai (CSU) – pieaudzis par vienu procentpunktu, sasniedzot 39% atzīmi.

Tikmēr CDU/CSU galveno sāncenšu – sociāldemokrātu (SPD) – popularitāte turpina kristies, un šobrīd par viņiem gatavi balsot tikai 24% vāciešu, kas ir par procentpunktu mazāk nekā pirms nedēļas.

Tādējādi konservatīvo pārsvars pār sociāldemokrātiem atkal sasniedzis 15 procentpunktus.

SPD popularitāte īsu brīdi piedzīvoja strauju kāpumu, kad janvārī par partijas līderi kļuva bijušais Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājs Martins Šulcs, taču pēc neilgā kāpuma sociāldemokrātu atbalstītāju skaits sācis atkal dramatiski sarukt.

Vēl martā par SPD bija gatavi balsot 31% vāciešu, taču šobrīd sociāldemokrāti gandrīz jau atgriezušies pozīcijās, kurās tie atradās pirms Šulca izvirzīšanas kandidēšanai uz kanclera amatu.

Līdzīgu tendenci apstiprina arī citas aptaujas.

Forsa aptaujā intervēti vairāk nekā 2500 vēlētāji, un tā veikta laikā no 28.maija līdz 2.jūnijam, tas ir, pēc tam, kad Merkele, reaģējot uz ASV prezidenta Donalda Trampa politiku, paziņoja, ka eiropiešiem pienācis laiks ņemt savu likteni pašu rokās.

Saskaņā ar Forsa aptauju Merkelei ir arī ievērojams pārsvars pār Šulcu kā kanclera amata kandidātei.

Ja vēlētājiem būtu dota iespēja valdības vadītāju izraudzīt tiešās vēlēšanās, par Merkeli balsotu 53% respondentu, kamēr Šulcam priekšroku dotu tikai 23%.

Top komentāri

Deutschland kaput
D
Ja atkal stulbeni ieveles Merkeli, tad vini ir pelnijusi galu.
Grezele Merkeliene
G
Nu, redz, kā es to savu tautu pamazām iznīdēšu. Velcom, mani mīļie, melnādainie plikdibeņi un dvieļgalvas ! Man jauna partija ar Iphoniem jau pasūtīta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits