Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Arestovičs: Krievijas sāktā kara Ukrainā aktīvā fāze beigsies divu trīs nedēļu laikā

Krievijas sāktā kara Ukrainā aktīvā fāze beigsies divu trīs nedēļu laikā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Punkti uz i prgnozēja Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska biroja vadītāja padomnieks Aleksejs Arestovičs.

Kad beigsies karš, to esot grūti pateikt, tomēr aktīvā fāze beigsies divu trīs nedēļu laikā un tad sāksies pozīciju cīņas, norādīja Arestovičs.

"Viņi zaudēs jebkādas uzbrukuma spējas jebkādos virzienos ar kaut cik vērā ņemamiem spēkiem. Tātad operatīvā fāze noplaks pēc maksimums trīs nedēļām. Tālāk sāksies pozīciju cīņa. Būtībā to mēs daudzviet redzam jau tagad, kad krievu spēki stāv uz vietas bez munīcijas, bez degvielas, bez materiālām rezervēm, lai virzītos tālāk," stāstīja Arestovičs.

Arestoviča vērtējumā krievi ir vienkārši "izpumpējušies" un Krievija stratēģiski jau ir zaudējusi.

Arestovičs norādīja, ka Krievijas puse dzīvo ilūzijās par iespēju iegūt labāku sarunu pozīciju, sapņo ieņemt Mariupoli, aplenkt "mūsu puišus, bet nekas viņiem nesanāks". Krievi upurēs vēl kādus 5000-7000 savējo dzīvību, lai uzlabotu sarunu pozīcijas, uzskata Zelenska biroja pārstāvis.

Zelenska biroja vadītāja padomnieks norādīja, ka krievi atrodas informācijas burbulī, ko astoņus gadus veidojusi pašu propaganda, un viņiem ir ilūzijas par savu militāro varenību.

"Tādēļ viņi vēl reizēm mēģina diktēt kādus notikumus. Nav īsti sapratuši, kādā laivā atrodas. Vai arī sapratuši, bet prasa pēc iespējas vairāk, lai saņemtu vismaz kaut ko. Bet gan jau viņi atjēgsies. Tādi notikumi kā šodienas desantkuģa zaudēšana Berdjanskā liek atjēgties. Tur, pēc mūsu aprēķiniem, bija vismaz 20 tanki, 45 bruņutransportieri un 400 cilvēku personālsastāvs. Un tagad viņu vairs nav. Ar vienu triecienu," norādīja Arestovičs.

Jau ziņots, ka Krievija plašu iebrukumu Ukrainā sāka 24.februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sji Parīzē tiksies ar Makronu un Leienu

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins jaunnedēļ Parīzē tiksies ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Eiropas Komisijas (EK) prezidenti Urzulu fon der Leienu, pavēstīja Leienas preses sekretārs.

Netanjahu ir apņēmības pilns veikt operāciju Rafahā

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņojis, ka plānotā ofensīva Rafahā, Gazas joslas dienvidos, notiks neatkarīgi no tā, vai tiks noslēgta vienošanās ar palestīniešu grupējumu Ham...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits