Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Ārlietu ministrs: Īrija cer, ka Lielbritānija paliks ES sastāvā

Īrija cer, ka Lielbritānija nepagriezīs muguru Eiropas Savienībai (ES), taču Londonai jāpakļaujas tādiem pašiem dalības noteikumiem kā citām bloka valstīm, otrdien atzina Īrijas ārlietu ministrs un premjerministra vietnieks Īmons Gilmors.

"Mēs esam ļoti ieinteresēti, lai Lielbritānija ne tikai paliktu ES, bet lai tā būtu ES sirdī un pilnībā iesaistītos ES," atzina augstā amatpersona. Gilmors arīdzan solīja, ka Īrija "savas ietekmes ietvaros aizstāvēs Lielbritānijas dalību" ES.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons šomēnes plāno uzstāties ar nozīmīgu uzrunu par Londonas ne būt ne vienkāršajām attiecībām ar Briseli, taču viņš jau ir atklājis, ka Lielbritānija vēlas pārskatīt savas dalības noteikumus ES.

ES prezidents Hermans van Rompejs tikmēr brīdinājis Lielbritāniju, ka tā nevarēs pati izvēlēties, kādas pilnvaras tā vēlas atgūt no Briseles. Arī Gilmors otrdien atzina, ka "dalības nosacījumiem visām dalībvalstīm jābūt vienādiem". "Nekas nenotiks, ja mums būs 26 līdz 27 dažādi dalības veidi," brīdināja ministrs.

Dublinas un Londonas attiecības šobrīd piedzīvo uzplaukumu, un Lielbritānija ir Īrijas lielākais tirdzniecības partneris, apliecināja Gilmors. Pēc viņa domām, diskusijās par Lielbritānijas turpmāko lomu ES nozīmīgs aspekts būs ES ietekme uz Lielbritānijas tautsaimniecību. "Diskusijām (..) jābūt dziļākām. ES ekonomiskā ietekme uz Lielbritānijas tautsaimniecību un savstarpējā atkarība kļūs par spēcīgāku elementu," prognozēja Īrijas ārlietu ministrs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits