Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Asanžs lūdz atcelt Zviedrijas aresta orderi

Vietnes WikiLeaks dibinātāja Džūljena Asanža advokāts Pērs Sāmuelsons trešdien vērsies ar prasību Stokholmas Apgabaltiesā, aicinot nekavējoties atcelt aresta orderi, ņemot vērā, ka ASV atklāti paudušas vēlmi izvirzīt apsūdzības Asanžam.

"WikiLeaks" dibinātājam Zviedrija aizmuguriski piespriedusi apcietinājumu saistībā ar 2010.gada apsūdzībām izvarošanā, savukārt pats Asanžs, lai izvairītos no aresta ordera izpildīšanas, kopš 2012.gada uzturas Ekvadoras vēstniecībā Londonā, šo soli skaidrojot ar bažām, ka viņš tiks izdots ASV un tur tiesāts par tūkstošiem slepenu Savienoto Valstu dokumentu publicēšanu.

Zviedrijas ordera darbība tagad ir jāaptur, jo ASV atklāti deklarējušas, ka vēlas panākt Asanža apcietināšanu, sacīja advokāts.

ASV ģenerālprokurors Džefs Sešons nesen tika teicis, ka "WikiLeaks" dibinātāja arests ir "prioritāte".

"Apcietinājuma jautājums ir jāizvērtē no jauna, ņemot vērā risku, ka ASV vēlas panākt viņa izdošanu," Sāmuelsons sacīja ziņu aģentūrai TT.

Austrālieša apcietinājuma statusa maiņa var arī nenozīmēt, ka tiek izbeigta Zviedrijas lieta pret viņu, norādīja advokāts.

"Ja prokurore vēlas turpināt pirmstiesas izmeklēšanu un izvirzīt apsūdzības - ar to viss ir kārtībā. Atšķirība ir tāda, ka tas dotu Asanžam iespēju pamest Ekvadoras vēstniecību un ceļot uz Ekvadoru."

"Lielā atšķirība ir tāda, ka Zviedrija atturētos no viņa pārvietošanās brīvības ierobežošanas un šo viņa brīvību atjaunotu," viņš skaidroja.

Šī nav pirmā reize, kad Asanžs mēģina pārsūdzēt Zviedrijas aresta orderi. 2016.gada septembrī Zviedrijas apelāciju tiesa noraidīja viņa lūgumu par ordera atcelšanu.

Top komentāri

T
jau notiek,ka dzīvē neuzvedās godīgi,arī ,,Snaudiens" vandās apkārt un sūkā ķepu,šis jau ļ o t i gribētu tikt atpakaļ no kurienes aizbēga,bet ku- kū,pats vainīgs.
Vecs čekists
V
Vēroju šo balagānu un domāju - kā tas nāk, ka neviens nav uzlauzis GRU noslēpumus... .
haha
h
Feministēm smaga dilemma! https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2017/02/13/swedens-feminist-government-criticized-for-wearing-headscarves-in-iran/
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits