Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Austrija plāno pārtraukt ārkārtas pasākumus imigrantu uzņemšanai no Ungārijas

Austrija plāno pārtraukt ārkārtas pasākumus, kas ļāvuši tūkstošiem migrantu kopš sestdienas no Ungārijas nokļūt Austrijā un Vācijā, un pakāpeniski atgriezties pie normāla lietu stāvokļa, svētdien paziņojis Austrijas kanclers Verners Faimans.

Austrija bija apturējusi ierindas pārbaudes uz robežas un pievērusi acis uz noteikumiem, kas prasa reģistrēt migrantu pieprasījumus pēc patvēruma pirmajā Eiropas Savienības (ES) valstī, kurā tie nokļūst.

Austrija, tāpat kā Vācija, sestdien atļāva ar autobusiem no Ungārijas atvestajiem nelegālajiem imigrantiem netraucēti šķērsot savas robežas. Austrijas kanclera birojs norādīja, ka šis lēmums izriet no "pašreizējās ārkārtējās situācijas uz Ungārijas robežas".

Svētdien Faimans paziņoja, ka Austrija plāno pārtraukt ārkārtas pasākumus, piebilstot, ka šāds lēmums pieņemts pēc intensīvām sarunām ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli un telefonsarunas ar Ungārijas premjerministru Viktoru Orbānu.

"Mēs vienmēr esam teikuši, ka šī ir ārkārtas situācija, kurā mums jārīkojas ātri un humāni. Mēs esam palīdzējuši vairāk nekā 12 000 cilvēku akūtā situācijā. Tagad mums soli pa solim jāvirzās prom no ārkārtas pasākumiem pretī normālam stāvoklim," paziņoja Faimans.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits