Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Austrijas Nacionālās bankas prezidents: Lai eiro patiktu - tas ir jāizmēģina

Lai eiro patiktu un lai noticētu šai valūtai, tā ir jāizmēģina, šodien konferencē "Pieredze un gatavošanās eiro ieviešanai" sacīja Austrijas Nacionālās bankas prezidents Evalds Novotnijs.

Viņš norādīja, ka ir saprotams skepticisms par kaut ko nezināmu, taču eiro gadījumā ir iespēja redzēt arī konkrētus rezultātus pēc pievienošanās vienotajai valūtai. Novotnijs žurnālistiem pastāstīja, ka Austrijas gadījumā liela nozīmē bija sociālo partneru iedzīvotāju informēšanai, lai kliedētu bažas par Eiropas vienoto valūtu. Arī Austrijā laika gaitā eiro atbalstītāju skaits pieaudzis.

Novotnijs uzvēra, ka, viņaprāt, galvenais ieguvums no eiro ieviešanas ir ekonomikas stabilitāte un līdz ar to arī pozitīvās ilgtermiņa perspektīvas. Turklāt, jo mazāka ir valsts, jo tai ir izdevīgāk kļūt par lielā veseluma sastāvdaļu.

Viņš arī akcentēja kritērijus, kuri ir jāizpilda, lai pievienotos vienotajai Eiropas valūtai, tomēr bez oficiālajiem kritērijiem ir arī citi izaicinājumi attiecībā uz ilgtspējīgu attīstību. Attiecībā uz Latvijas ieguvumiem pēc pievienošanās eirozonai Novotnijs minēja arī iespēju nepieciešamības gadījumā saņemt palīdzību no Eiropas stabilitātes mehānisma.

Kā ziņots, šodien Saeimā norisinājās starptautiska konference "Pieredze un gatavošanās eiro ieviešanai", kas pulcējusi vairāk nekā 100 dalībnieku - deputātus, ekonomistus un banku ekspertus, nevalstisko organizāciju, uzņēmēju organizāciju un starptautisko organizāciju, valsts pārvaldes, pašvaldību un mediju pārstāvjus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits