Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Austrumeiropas viesstrādnieku skaits Lielbritānijā pārsniedz miljonu

Viesstrādnieku skaits no tām astoņām Austrumeiropas valstīm, kas Eiropas Savienībai (ES) pievienojās 2004.gadā, Lielbritānijā pārsniedzis miljonu.

Viesstrādnieku skaits no Čehijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Ungārijas laikā no aprīļa līdz jūnijam, salīdzinot ar šo pašu periodu pagājušajā gadā, pieaudzis par 44 000.

Saskaņā ar oficiālajiem statistikas datiem kopējais viesstrādnieku skaits no ES Lielbritānijā šobrīd sasniedzis 2,23 miljonus, un salīdzinājumā ar pērnā gada otro ceturksni viņu skaits pieaudzis par 238 000.

Tajā pašā laikā bezdarbnieku skaits Lielbritānijā no aprīļa līdz jūnijam sarucis par 52 000, nokrītoties līdz 1,64 miljoniem.

Šie ir pirmie dati, kurus Nacionālais statistikas birojs (ONS) publiskojis kopš 23.jūnijā notikušā referenduma par izstāšanos no ES.

Austrumeiropas valstu viesstrādnieku skaits pēdējo desmit gadu laikā ir četrkāršojies.

Bez minēto astoņu valstu viesstrādniekiem Lielbritānijā šobrīd mīt arī 266 000 Bulgārijas un Rumānijas pilsoņi, kuru skaits salīdzinājumā ar pērnā gada otro ceturksni pieaudzis par aptuveni 87 000.

Bulgāri un rumāņi var bez ierobežojumiem strādāt visā ES teritorijā kopš 2014.gada janvāra.

No pārējām ES dalībvalstīm Lielbritānijā strādā aptuveni 944 000 cilvēku.

Tikmēr viesstrādnieku skaits no ES nepiederošajām valstīm gada laikā faktiski nav mainījies un saglabājies 1,21 miljona līmenī.

Domnīcas Migration Watch priekšsēdētājs Lords Grīns norādīja, ka spiediens, ko šī masīvā imigrācija radījusi uz vietējām kopienām lielā mērā izskaidro jūnija referenduma iznākumu.

"Jaunie statistikas dati izgaismo, kāpēc ir svarīgi ne tikai atgūt kontroli pār mūsu robežām, bet arī ievērojami samazināt imigrācijas neto," uzsvēra Grīns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits