Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Avoti: Merkele vairs nepretendēs uz CDU vadītājas amatu

Angela Merkele vairs nekandidēs uz Kristīgi demokrātiskās savienības (CDU) priekšsēdētājas amatu, kurā viņa bijusi 18 gadus, tomēr turpinās būt Vācijas kanclere, pirmdien paziņoja informēti avoti partijā. To Merkele sacījusi, ar kristīgo demokrātu Bundestāga frakciju apspriežot CDU piedzīvotos zaudējumus Hesenes federālās zemes vēlēšanās.

Jāatgādina, iepriekš Merkele izteikusies, ka kancleram jābūt arī partijas vadītājam. Merkele ir CDU priekšsēdētāja kopš 2000. gada un Vācijas kanclere kopš 2005. gada.

Avoti arī sacījuši ziņu aģentūrai DPA, ka uz CDU priekšsēdētāja amatu partijas kongresā gatavojas kandidēt kādreizējais kristīgo demokrātu Bundestāga frakcijas vadītājs Frīdrihs Mercs.

Jau ziņots, ka Hesenes landtāga vēlēšanās svētdien CDU saņēma 27% balsu. Savukārt iepriekšējās vēlēšanās pirms četriem gadiem CDU ieguva 38% balsu. Kristīgie demokrāti pēdējā laikā cietuši zaudējumus arī vairāku citu federālo zemju vēlēšanās. Laikraksts Diena jau pirms vēlēšanām Bavārijā vēstīja, ka Merkeles vadītās Kristīgo demokrātu savienības (CDU) Bavārijas māsaspartijai – Kristīgi sociālajai savienībai (CSU) Bavārijā draud rekordzems rezultāts, kas arī apstiprinājās.

 

Top komentāri

reptilis
r
Merkele ir īstena Jauno laiku politiķe - deva vārdu...un paņēma atpakaļ:)))).....tāpat ,kā pateica,ka multikulturālisms ir izgāzies....un ielaida valstī miljonnu musulmāņu:))))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits