Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Baltkrievijā streikā iesaistās arī valsts raidorganizācijas darbinieki

Baltkrievijā pirmdien turpinās streiki, kuros lielo rūpniecības uzņēmumu BelAZ, Minskas traktoru rūpnīca un Belaruskalij strādājošajiem pievienojušies arī valsts raidorganizācijas darbinieki.

Oficiāli streiku pieteikuši minerālmēslu ražotāja Belaruskalij darbinieki, kas sākuši veidot streika komitejas un rūpnīcas administrācijai iesniedzamo prasību sarakstu.

Tikmēr Minskas traktoru rūpnīcā strādnieki uz trīs stundām pametuši savas darbavietas, kuras ilgāk viņi nedrīkst atstāt, lai netiktu konstatēts neattaisnots darba kavējums, vēsta tīmekļa vietne Onliner.

"Šobrīd pa cehiem staigā aptuveni 200 mūsu darbinieku un skaidro ļaudīm, kas notiek, jo daudzi to vienkārši nezina," pastāstījis kāds rūpnīcas strādnieks.

Vēlāk ticis izsludināts diennakts streiks un strādnieki pametuši rūpnīcas teritoriju.

Lai gan autobūves uzņēmumā BelAZ streiks oficiāli nav pieteikts, aiz žoga sapulcējušies vairāki simti strādnieku, kas atstājuši savas darbavietas.

Kāds no rūpnīcas darbiniekiem sarunā ar Onliner norādījis, ka Žodzinas administrācija nav izpildījusi protestējošo prasību aizvākt no pilsētas, kur izvietota ražotne, milicijas īpašo uzdevumu vienības (OMON) un ka tāpēc protesta akcijas tiks turpinātas.

Tajā pašā laikā Minskā streiku sākuši vairāki desmiti valstij piederošās raidorganizācijas Belteleradio darbinieku, kas iesnieguši savas prasības direktoram Ivanam Eismontam, ziņo tīmekļa izdevums Tut.by.

Viņi pieprasījuši atzīt par spēkā neesošiem 9.augustā notikušo vēlēšanu rezultātus, atcelt no amata Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāju Lidiju Jermošinu, atbrīvot visus politieslodzītos un atcelt mediju cenzūru.

Kā ziņots, saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%.

Taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un ka vēlēšanās pārliecinošu uzvaru jau pirmajā kārtā guvusi Tihanovska.

Jau 9.augusta vakarā Baltkrievijas pilsētu ielās izgāja desmitiem tūkstošiem sašutu vēlētāju, kas pieprasīja atzīt Tihanovskas uzvaru un Lukašenko atkāpšanos no amata.

Varasiestādes mēģināja demonstrācijas apslāpēt, pielietojot spēku, un aizturējušas vairākus tūkstošus protestētāju, kas milicijas aizturēšanas izolatoros pakļauti necilvēcīgiem apstākļiem un vardarbībai.

Tas izsaucis faktiski visas sabiedrības sašutumu, un varasiestādes bijušas spiestas aizvākt no ielām drošības spēkus, kā arī sākt atbrīvot aizturētos.

Svētdien Minskas un citu Baltkrievijas pilsētu ielās izgāja simtiem tūkstošiem cilvēku, lai piedalītos līdz šim nepieredzēti plašā solidaritātes akcijā, pieprasot Lukašenko attiekšanos no varas.

Tikmēr līdzšinējais prezidents apsolījis pirmdien ierasties Minskas autovilcēju rūpnīcā, kuras direktors arī atzinis, ka vēlēšanās uzvarējusi Tihanovska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits