Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Barselonā izsludināts trauksmes stāvoklis

Pēc ASV valsts departamenta brīdinājuma par iespējamo terora aktu Katalonijas reģiona galvaspilsētā Ziemassvētku laikā Barselonā pirmdien izsludināts trauksmes stāvoklis.

ASV valsts departamenta konsulārā pārvalde svētdien tviterī izplatīja brīdinājumu, ka teroristi Ziemassvētkos vai Jaungada svinību laikā varētu uzbrukt tūrisma objektiem, transporta mezgliem vai citām Barselonas publiskajām vietām.

Sarunā ar radiostaciju Rac 1 Katalonijas reģionālās valdības iekšlietu ministrs Mikvels Buhs atzina, ka policija "nodarbojas ar šiem draudiem".

"Draudus mēs uztveram nopietni. Visi no tiem tiek izmeklēti, " piebilda Buhs.

Tikmēr Spānijas laikraksts El Pais, atsaucoties uz anonīmiem avotiem policijā, vēsta, ka policija meklē kādu 30 gadus vecu marokāni, kuram ir autobusa vadītāja tiesības.

Savukārt Barselonā iznākošais laikraksts El Periodico de Catalunya vēsta, ka Katalonijas reģionālā policija izplatījusi iekšējo apkārtrakstu, ka meklētais vīrietis varētu plānot ar autobusu ietriekties cilvēku pūlī kādā no reģiona galvaspilsētas publiskajām vietām.

Aģentūrai AFP sazinoties ar reģionālo policiju, tās pārstāvis atteicās apstiprināt šīs ziņas, taču apstiprināja, ka publikas pulcēšanās vietās Barselonā ir veikti pastiprināti drošības pasākumi.

 

Top komentāri

Edvins Eglitis
Kartejais gadijums kur rietumu drosibas iestades izmanto terrorismu vai terrorismu draudus lai manipulet sabiedribu. Terrorismam parasti ir merki, tikai nesen globala terrora galvenais fokus ir iebidiet sabiedribu. Ja but drauds pret nacionalo valdibu varetu saprasts tauksmi., bet skaidri rakstits drauds BUS pret sabiedribu un sabidriskam vietam. Ka vini to zin ??? ka nav un nebus politiski merki, tiki sabiedriba???. Drosibas iestades izmanto sadus panemienus lai pastiprinat policias klatbutni, loti labs pamats ievest komandantstundu lai kontrolet sabiedribu. Jus redzesiet ka biologiskie draudi bus izmantoti lai ievest obligato vakcinaciu un kontroli. Mes esam jau ieprogrameti uz specifisku ricibu...stavet rinda lai but izglabti ar kadu spritzi. mikrograms, nemaz nerunaot par nanogram var knapi saredzet ar aci
Scorseze
S
Vai cilvēki tiešām neaizdomājas par to, kas izplata šos brīdinājumus un kur šie brīdinājumi tiek izteikti?!?! Kautkāda ASV (kurai nav nekāda sakara ar Spāniju kas, cik zināms, ir neatkarīga valsts) kautkādā twiterī (kas ir čivinātāju interneta portāls) brīdina, tālāk pat var nelasīt, jo notiekošais jau atgādina cirku! Ar tādiem pašiem panākumiem varētu lasīt, ka krievi izsludinājuši trauksmi Ņujorkā un izdarījuši to ir portālā odnoklasniki, tas ir tikpat nopietni. Taču padomājiet vienreiz ar galvu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits