Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Blērs: Novēršoties no ES, Lielbritānija pieļautu monumentālu kļūdu

Lielbritānija pieļautu "monumentālu kļūdu", kas apdraudētu tās globālo ietekmi, ja tā novērstos no Eiropas Savienības (ES), trešdien brīdināja bijušais premjerministrs Tonijs Blērs.

Pastāv "reālas un tiešas briesmas", ka pašreizējā premjerministra Deivida Kemerona īstenotā politika, kas ir vērsta uz atkārtotām sarunām par Lielbritānijas stāvokli ES, varētu tuvināt valsti izejai no savienības, sacīja ekspremjers. "Eiropa ir liktenis, kuru mēs nekad nepieņemsim viegli. Bet tā ir absolūti nepieciešama daļa tam, lai mūsu valsts arī turpmāk politiski un ekonomiski būtu pasaules lielvara," uzstājoties ar runu Londonas Četemas nama institūtā, norādīja Blērs. "Tā būtu valsts pārvaldīšanas mākslas monumentāla kļūda - pagriezt tai muguru un novērsties no XXI gadsimta izšķirošas varas un ietekmes pozīcijas," piebilda ekspremjers.

Kemerons pagājušajā nedēļā atzina, ka joprojām atbalsta Lielbritānijas dalību ES, tomēr nevar pieņemt "status quo" un vēlas "jaunu noregulējumu", kurā būtu ietverta zināmu varas sviru pārņemšana atpakaļ no Briseles. "Būsim skaidrībā par šo frāzi "atkārtotu sarunu veikšana par dalību"," aicināja Blērs.

"Tā ir patvērums tiem, kas grib aiziet, bet vēlas pārliecināt tautu, ka patiesībā tā ir tikai mūsu attiecību "sakārtošana". Tad "sakārtošanas" gaitā, kad process kļūs smagāks, un tāds tas arī kļūs, viņi teiks - "žēl gan, bet šķiet ka ar sakārtošanu vien nepietiks"," prognozēja ekspremjers. "Virzoties uz izeju, mūsu valsts sastopas ar reālām un tiešām briesmām," brīdināja Blērs.

Lielbritānijas elektorāts arvien vairāk sliecas par labu tam, ka valsts pilnībā izstājas no ES. 56% iedzīvotāju, ja viņiem būtu tāda iespēja, balsotu par Lielbritānijas izstāšanos no ES, nesen konstatēts laikraksta "The Observer" aptaujā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits