Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Bulgārijas premjers: Uz valsts robežu ar Grieķiju tiks nosūtīti karavīri

Bulgārija nosūtīs vairāk nekā 400 karavīru un citu drošības dienestu darbinieku uz valsts robežu ar Grieķiju laikā, kad pieaug bažas par migrantu plūsmas pa Balkānu maršrutu pastiprināšanos, iestājoties siltākam laikam, sestdien paziņoja Bulgārijas premjerministrs Boiko Borisovs.

"Simtiem cilvēku - vairāk nekā četri simti no armijas, paramilitārajiem spēkiem un policijas - tur tiks izvietoti pastāvīgi," viņš teica pēc drošības spēku mācībām, kurās pie Grieķijas robežas netālu no Maķedonijas tika izmantoti helikopteri un bruņutransportieri.

Vēl 500 drošības spēku darbinieku nepieciešamības gadījumā varēs mobilizēt dažu stundu laikā, piebilda Bulgārijas premjerministrs.

Pagājušajā mēnesī Bulgārijas parlaments piešķīra valdībai plašākas pilnvaras valsts robežas aizsardzībā. Iepriekš karavīri varēja tikai sniegt tehnisko un loģistikas atbalstu.

Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts Bulgārija jau ir izvietojusi gandrīz 2000 policistu gar tās 260 kilometru garo robežu ar Turciju. Pašlaik tā paplašina 30 kilometrus garo dzeloņdrāšu žogu uz robežas.

Tādi pasākumi ir palīdzējuši Bulgārijai palikt nostatu no plaši izmantotā migrantu maršruta, kas ved no Turcijas un Grieķijas uz Ziemeļeiropu.

Tomēr pēc tam, kad Austrija un Balkānu valstis ieviesa migrantu kvotas, no kara un nabadzības Sīrijā, Irākā, Afganistānā un citviet Tuvajos Austrumos bēgošie meklē jaunus ceļus uz Rietumeiropas turīgajām valstīm.

Bulgārijas 470 kilometrus garā robeža ar Grieķiju ir kalnaina, un tikai trešā daļa no tās tiek uzskatīta par tādu, kuru varētu šķērsot migranti, kuriem ir slikts aprīkojums grūtajam ceļam.

Pērn Bulgārijā tika reģistrēti 30 tūkstoši migrantu, bet tūkstošiem citu cilvēku valsti šķērsojuši nereģistrēti.

Nevalstiskās organizācijas ir sūdzējušās par slikto Bulgārijas policijas izturēšanos pret migrantiem.

Vienā no ES nabadzīgākajām valstīm bēgļu uzņemšanas centros pašlaik ir izvietoti apmēram 500 cilvēku, kas pieteikušies patvērumam Bulgārijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits