Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Cīņā ar Covid-19 Francija un Vācija pastiprina robežkontroli

Cīņā ar Covid-19 Francija un Vācija no svētdienas pastiprinājusi kontroli uz robežām.

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatīšanos un izvairītos no jauna visaptveroša karantīnas režīma ieviešanas, Francijā no svētdienas visiem cilvēkiem, kas ieceļo ar gaisa vai jūras transporta līdzekļiem no citām Eiropas Savienības (ES) valstīm, jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests, kas veikts iepriekšējo 72 stundu laikā.

Šāda prasība kopš janvāra vidus jau attiecas uz iebraucējiem no valstīm, kas neietilpst ES.

Ieceļotājiem no ES valstīm, kas iebrauc Francijā pa zemes ceļiem, negatīvs Covid-19 tests nebūs jāuzrāda.

Saskaņā ar Francijas transporta ministra sniegto informāciju ik nedēļu Francijas lidostās un ostās no citām ES valstīm ierodas aptuveni 62 000 cilvēku.

Francijā sestdien tika reģistrēti 23 924 jauni Covid-19 gadījumi un 321 nāves gadījums.

Līdz sestdienai pret jauno koronavīrusu Francijā bija vakcinēts aptuveni miljons cilvēku, un Francija plāno līdz jūnija beigām vakcinēt 15 miljonus cilvēku.

Arī Vācija no svētdienas piemērojusi stingrākus noteikumus iebraucējiem.

Saskaņā ar Roberta Koha institūta (RKI) publiskotajiem datiem aizvadītajā diennaktī Vācijā reģistrēti 12 257 jauni Covid-19 gadījumi un 349 nāves gadījumi.

Vācijas federālā policija sākusi rūpīgāk pārbaudīt cilvēkus robežas šķērsošanas punktos un lidostās, vēsta ziņu vietne The Berlin Spectator.

Vācijas Ārlietu ministrija ir papildinājusi augsta riska reģionu sarakstu ar vairākām valstīm, tostarp Spāniju un Portugāli, liecina RKI publiskotā informācija.

Iebraucējiem no augsta riska valstīm, kur jauno Covid-19 gadījumu skaits septiņās dienās pārsniedz 200 uz 100 000 iedzīvotāju, un valstīm, kuros sastopami jaunie, lipīgākie koronavīrusa paveidi, kā arī personām, kas desmit dienu laikā pirms došanās uz Vāciju bijušas augsta riska valstīs vai valstīs ar jaunajiem vīrusa paveidiem, jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests vācu, angļu vai franču valodā. Testam jābūt veiktam aizvadīto 48 stundu laikā.

Pēc iebraukšanas Vācijā šiem cilvēkiem desmit dienas jāievēro karantīna un jāreģistrējas internetā, lai vietējās varasiestādes zinātu, kuriem cilvēkiem jāatrodas karantīnā, cik ilgi un kur viņi atrodas.

Tas nozīmē, ka arī šoferiem, kas ieved Vācijā svaigus augļus un dārzeņus no Portugāles un Spānijas, būs jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests, norādījusi ziņu aģentūra DPA.

Vācijas augļu tirdzniecības asociācijas vadītājs Andreass Brigers aģentūrai DPA pauda uzskatu, ka praksē šo prasību nav iespējams izpildīt.

"Arī koronavīrusa laikā mums nepieciešams piegādes koridors svaigiem augļiem un dārzeņiem, citādi mazumtirgotāju plaukti būs tukši," brīdināja Brigers, piebilstot, ka Spānija piegādā Vācijai 30% no augļiem un dārzeņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits