Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Dombrovskis: Grūti izprast Ķīnas nostāju pret Krievijas sākto karu

Ķīnas nostāja attiecībā uz Krievijas karu Ukrainā ietekmē tās tēlu pasaulē un apdraud tās reputāciju, pirmdien brīdinājis Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks un tirdzniecības komisārs Valdis Dombrovskis (JV).

Pekina ir centusies sevi pozicionēt kā neitrālu pusi Ukrainas konfliktā, bet vienlaikus diplomātiskiem un finansiāliem līdzekļiem atbalsta Krieviju. Abas valstis bieži runā par savu neierobežoto partnerību un ekonomisko un militāro sadarbību.

Ķīnas nostāja "ietekmē valsts tēlu ne tikai Eiropas patērētāju, bet arī uzņēmumu acīs", vizītē Pekinā sacīja Dombrovskis.

"Teritoriālā integritāte vienmēr ir bijusi svarīgs princips Ķīnas starptautiskajā diplomātijā. Krievijas karš ir klajš šī principa pārkāpums," norādīja Dombrovskis.

"Turklāt Ķīna vienmēr iestājas par to, lai katra valsts varētu brīvi izvēlēties savu attīstības ceļu. Tāpēc mums ir ļoti grūti saprast Ķīnas nostāju attiecībā uz Krievijas karu pret Ukrainu, jo tā pārkāpj pašas Ķīnas pamatprincipus," viņš piebilda.

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins martā devās valsts vizītē uz Krieviju un paziņoja, ka abu valstu attiecības ieiet jaunā laikmetā. Plānots, ka oktobrī Krievijas prezidents Vladimirs Putins apmeklēs Ķīnu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits