Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Eiropas līderi vienoti pret Krieviju

Eiropas Savienības (ES) līderi ceturtdien samitā Briselē saglabāja vienotu uzskatu, ka sankcijas pret Krieviju ir jāpatur spēkā, kamēr vien Putins nesāks pildīt dotos solījumus par Ukrainas valsts integritāti, ziņo portāls euobserver.com.

Vācijas kanclere Angela Merkele norādīja, ka katra sankciju kārta tika ieviesta "noteikt iemesla dēļ", un sankcijas var tikt atceltas tikai tad, kad "šie iemesli vairs nebūs".

"Mēs šovakar nolēmām, ka mērs, kā secināt, kad atcelt sankcijas, ir atjaunota Ukrainas teritoriālā integritāte," sacīja Merkele, piebilstot, ka Putins telefona sarunā viņai ir "daudz ko solījis".

Arī Britu premjers Deivids Kamerons paziņoja, ka sankcijas paliks spēkā kamēr vien Krievija turpinās agresiju pret Ukrainu.

Francijas līderis Fransuā Olands savos izteikumos bija maigāks, skaidrojot, ka jaunas sankcijas nav nepieciešamas, tomēr Francija arī neatsāks Mistral kuģu pārdošanas procesu. 

Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers sacīja, ka Krievijas veiktos starptautisko normu "kliedzošos pārkāpumus nav iespējams nosodīt par stipru", raksta aģentūra LETA.

Bet ES prezidējošās valsts Itālijas premjerministrs Mateo Renci atzina: "Mums ir jāstrādā ar Krieviju, lai izspiestu Krieviju no Ukrainas un panāktu, ka tā atgriežas pie starptautisko sarunu galda."

Sankcijas beigs darboties nākamgad, ja vien visi 28 ES līderi nepiekritīs tās pagarināt.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits