Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Eiropas Parlaments prasa novirzīt papildu divus miljardus eiro klimata aizsardzībai

Eiropas Parlaments (EP) prasa nākamā gada Eiropas Savienības budžetā klimata aizsardzībai novirzīt papildu vismaz divus miljardus eiro, aģentūru LETA informēja EP preses dienestā.

Šodien EP pieņēma savu nostāju par nākamā gada ES budžetu, uzsverot, ka tam jākļūst par stabilu izejas punktu nākamās paaudzes Eiropas Savienības programmām. 

Tostarp EP prasa papildināt Eiropas Komisijas (EK) ierosināto budžetu, paredzot divu miljardu eiro novirzīšanu klimata aizsardzībai. EK ierosinājums šobrīd paredz cīņai pret klimata pārmaiņām atvēlēt 21% no 2020.gada budžeta līdzekļiem.

EP deputāti rezolūcijā, ko pieņēma ar 529 balsīm par, 130 pret un 43 atturoties, uzsver, ka 2020.gada budžets ir "Savienības pēdējā iespēja pietuvoties šim periodam noteikto politisko saistību izpildei, tostarp virzībā uz Eiropas Savienības klimata mērķa sasniegšanu", kā arī norāda, ka 2020.gada budžetam jāpalīdz sagatavoties daudzgadu finanšu shēmas 2021.-2027.gadam īstenošanai.

EP deputāti prasa arī vairāk finansējuma Jaunatnes nodarbinātības iniciatīvai un programmai Erasmus+, kā arī mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, digitalizācijai, migrācijai un ārpolitikai, tostarp arī attīstības un humānajai palīdzībai.

EP pieprasītais 2020.gada budžets ir gandrīz 171 miljardi eiro maksājumu saistībās - par aptuveni 2,7 miljardiem eiro vairāk nekā rosinājusi EK.

Šis deputātu balsojums aizsāk trīs nedēļu ilgās likumdošanas sarunas ar Eiropas Padomi, lai panāktu abu iestāžu vienošanos un EP varētu laikus pieņemt nākamā gada budžetu - šī gada novembra otrajā plenārsesijā no 25. līdz 28. novembrim.

Ja vienošanās netiks panākta laikus, EK būs jāiesniedz jauns budžets.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka paveras iespējas neredzētai krāpšanai.
ta nu gan
t
EP būtu lieliska iespēja pie viena, gan miljardus ietaupīt, gan samazināt CO2. Atliktu tikai pārtraukt ceļojošo cirku, jeb darbošanos gan Strasbūrā, gan Briselē. Bet diez vai tas būs risinājums. Gan jau rīkos visādas konferences visās pasaules malās, t.i., lidos, braukās, radīs vairāk CO2
Irlielameraticams
I
...ka grēta būs atpelnījusi savu sponsoru ieguldījumus
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits