Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Eiropas Tiesa anulē ES un ASV datu aizsardzības vienošanos

Eiropas Tiesa ceturtdien par spēkā neesošu pasludinājusi Eiropas Savienības (ES) un ASV datu aizsardzības vienošanos, ka ļāva lielajām tehnoloģiju kompānijām sūtīt datus uz Savienotajām Valstīm.

Tiesa paziņoja, vienošanās Datu privātuma vairogs nepietiekoši aizsargā ES pilsoņu datus ASV.

Tiesa norādīja, ka nacionālajiem regulatoriem ir jārīkojas stingrāk, lai aizsargātu lietotāju datu privātumu.

Tomēr tiesa atstāja spēkā citu Eiropas Komisijas (EK) normu kopumu, kas ir standarta līguma noteikumi par datu nodošanu un līdz ar to privāto datu nodošana ārpus ES var turpināties.

Taču līdz ar Datu privātuma vairoga atcelšanu datu nodošanas kontrole tiks pastiprināta un ES un ASV varētu nākties veidot jaunu sistēmu, kas garantē eiropiešu datiem tādu pašu privātuma aizsardzību ASV kā Eiropas Savienībā.

Lieta sākās pēc bijušā ASV Nacionālās drošības aģentūras līgumstrādnieka Edvarda Snoudena 2013.gadā atklātās informācijas, ka ASV valdība izspiego lietotāju datus internetā un viņu saziņu. Atklātā informācija arī sniedza ieskatu, kā Facebook devis ASV drošības dienestiem piekļuvi eiropiešu personīgajiem datiem.

Eiropas Komisija (EK) pēc tiesas lēmuma paziņojusi, ka ES un ASV amatpersonas sāks sarunas par to, kā organizēt datu sūtīšanu uz ASV saskaņā ar ES prasībām par datu drošību.

Tikmēr ASV tirdzniecības ministrs Vilburs Ross pavēstījis, ka ministrija ir dziļi vīlusies par tiesas lēmumu, bet ASV turpinās kontaktus ar ES.

"Mēs esam bijuši un paliksim ciešā kontaktā ar Eiropas Komisiju un Eiropas Datu aizsardzības kolēģiju šajā jautājumā," sacīja Ross.

"Mūsu ekonomikām turpinot atkopšanos pēc Covid-19, ir būtiski, lai kompānijas - tostarp 5300 un vairāk pašreizējās Privātuma vairoga dalībnieces - spēj pārsūtīt datus bez traucējumiem, saskaņā ar spēcīgo aizsardzību, ko piedāvā Privātuma vairogs," sacīja Ross.

Pievienotas pēdējās 4 rindkopas. 

Top komentāri

Vēl viens jautājums
V
Kā Snoudenam klājas Krievijā? Vai viņš vismaz saņem pienācīgu atalgojumu?
jautājums
j
"Edvarda Snoudena 2013.gadā atklātās informācijas, ka ASV valdība izspiego lietotāju datus internetā un viņu saziņu" - Un Eiropas Savienība saka par Krievijas rīcību interneta lietotāju ziņā? Vai Eiropas Savienība aizsargā savus pilsoņus arī no Krievijas?
Pipars
P
Viss notiek pēc globālās elites plāna... "iedzīvotāju dzīves līmeņa pazemināšanas plāna"... pēc fakta vērojam ka karš pret pasaules valstu vidusslāņiem pieņemas spēkā....! Ko arī vērojam... kuģi nepeld, lidmašīnas nelido, vilcieni nebrauc, tagad arī datu apmaiņa starp valstīm tiks ierobežota...! Eh... sāk palikt pat ļoti interesanti... Kad tad tā pa īstam viņi sāks ķersies klāt pasaules valūtām padarot viņas no "konvertējamām par nekonvertējamām"... !? mmm... pilnīgi ar pirkstu galiem jūtu... pasaules elitārie grupējumi kaut ko ir izdomājuši... arī šajā jomā... Eh zinātu kur salmus pakaisīt mīkstākai krišanai... pakaisītu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits