Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

EK preses pārstāvis: Bez Brexit vienošanās Īrijā tiks atjaunota stingrā robeža

Īrija pieredzēs jaunas "stingras robežas" izveidošanos ar Ziemeļīriju, ja Lielbritānija nespēs noslēgt Brexit vienošanos ar Eiropas Savienību (ES), otrdien brīdinājis Eiropas Komisijas (EK) preses pārstāvis Margaritis Shins.

Viņš sacīja, ka pagaidām nav dzirdējis neko jaunu šajā jautājumā.

"Ja jūs gribat, lai (..) spekulēju par to, kas var notikt Īrijā gadījumā bez vienošanās, es domāju, kas tas ir acīmredzams: būs stingrā robeža," sacīja Shins.

Jauna fiziska robeža starp Lielbritānijai piederošo Ziemeļīriju un ES dalībvalsti Īriju palielinātu draudus, ko Brexit rada miera līgumam, ar kuru 1998.gada 10.aprīlī tika apturēta Ziemeļīrijas starpkopienu vardarbība.

Jautāts par nākamajiem soļiem Brexit sarunās, Shins atbildēja, ka viņam ir nepatīkama "deja vu" sajūta un vairāk neko citu viņš nevar pateikt.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja pirmdien paziņoja, ka plāno doties uz Briseli, lai runātu par iespējām mainīt ar ES līderiem aizvadītajā mēnesī panākto Brexit vienošanos, neraugoties uz to, ka šī vienošanās ar lielu balsu pārsvaru aizvadītajā nedēļā britu parlamentā tika noraidīta.

Premjere pauda pārliecību, ka ir iespējams panākt progresu jautājumā par tā dēvēto Īrijas pagaidu risinājumu, kas paredz saglabāt atvērtu robežu starp Īriju un Ziemeļīriju.

Shins sacīja, ka nekomentēs Lielbritānijas iespējamo B plānu, un uzsvēra, ka Brisele vēlas saglabāt sākotnējo plānu, kas izklāstīts Brexit līgumā.

ES līderi ir vairākkārt uzsvēruši, ka no jauna neatvērs Brexit vienošanos, kas jau panākta, raisot bažas, ka Lielbritānijai 29.martā var nākties izstāties no ES bez vienošanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits