Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

EK satraukusies par Ungārijas lielākā opozīcijas laikraksta darbības apturēšanu

Eiropas Komisija (EK) pirmdien paziņojusi, ka ir ļoti satraukta par Ungārijas lielākā opozīcijas laikraksta apturēšanu, kas izsaukusi bažas par preses brīvības ierobežošanu.
Kreisi orientētā laikraksta Nepszabadsag redaktors svētdien paziņoja, ka avīze tiek pārdota. Lai gan izdevējs apgalvo, ka tas notiekot komerciālu apsvērumu dēļ, opozīcijas aktīvisti un žurnālisti pauž pārliecību, ka pārdošanas cēlonis esot smagie apstākļi, ko radījusi premjerministra Viktora Orbāna vadītā konservatīvā valdība.

"Komisija ir informēta un satraukta par Ungārijas laikraksta Nepszabadsag izdošanas apturēšanu," preses konferences laikā Briselē norādīja EK pārstāvis Margaritis Shins. "Radušies jautājumi par apturēšanas iemesliem. Mēs ļoti uzmanīgi vērojam [situāciju]. Mēs esam ļoti satraukti."

Shins uzsvēra, ka mediju brīvība un žurnālistu aizsardzība ir "brīvas un demokrātiskas sabiedrības pašā pamatā".
Tajā pašā laikā EK atzinusi, ka šajā lietā maz ko var darīt.

"Eiropas Savienības (ES) pilnvaras mediju brīvības un plurālisma jomā ir ierobežotas," norādīja Shina vietniece Natalī Vandištata, norādot, ka mediju jautājumus pamatā regulē nacionālie likumi, nevis ES tiesību normas.

Tikmēr Orbāna vadītā konservatīvā partija Fidesz uzsvērusi, ka laikraksta izdošanas apturēšana ir "racionāls ekonomisks, nevis politisks jautājums".

Savukārt opozīcijas partijas un Nepszabadsag žurnālisti apgalvo, ka valdība esot nožņaugusi laikrakstu, kas nav pakļāvies tās ieturētajam kursam.

Viņi arī norāda, ka lēmums par laikraksta pārdošanu pieņemts divas nedēļas pēc tam, kad izdevums apsūdzējis divus premjerministra līdzgaitniekus korupcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits