Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Erdogans: Hašogi slepkavība bija tīša

Saūda Arābijas žurnālista Džamala Hašogi slepkavība Saūda Arābijas konsulātā Stambulā bija tīša un iepriekš plānota, otrdien paziņoja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

Runājot Turcijas parlamentā, Erdogans sacīja, ka Hašogi tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2.oktobrī un tā bijusi politiska slepkavība.

Slepkavībā piedalījās divas slepkavu grupas, norādīja prezidents. Vienā grupā bija deviņi cilvēki, arī ģenerāļi. Viņi ieradās Turcijā dienu pirms slepkavības.

Erdogans pauda pārliecību, ka žurnālista slepkavības vieta un laiks izplānoti iepriekš. Pēc viņa teiktā, pirms slepkavības pastrādāšanas konsulātā ar nolūku atslēgta novērošanas sistēma.

Ankara šobrīd apsver diplomātisku soļu īstenošanu pret Saūda Arābiju.

Saūda Arābijas atzīšanās, ka Hašogi miris tās konsulātā, ir liels solis uz priekšu, norādīja prezidents. Tomēr Turcijai palikuši neatbildēti jautājumi Rijādai, arī par to, kas devis rīkojumus slepkavām, kāpēc Saūda Arābija sniegusi pretrunīgus paziņojumus un kas noticis ar Hašogi līķi.

Turcija šos jautājumus pieteiks izskatīšanai starptautiskajā sabiedrībā, sacīja Erdogans.

Viņš gan arī atzina, ka tic Saūda Arābijas karaļa Salmana ieinteresētībai veikt rūpīgu slepkavības izmeklēšanu.

Erdogans arī aicināja karali Salmanu tiesāt Turcijā 18 cilvēkus, kuri saistībā ar slepkavību aizturēti Saūda Arābijā.

Saūda Arābija, kas sākotnēji apgalvoja, ka ASV dzīvojušais žurnālists, laikraksta The Washington Post līdzstrādnieks Hašogi konsulātu Stambulā pametis, piektdien atzina, ka viņš konsulātā nogalināts "dūru cīņas" laikā.

Pasaules līderi pauduši skepsi par šādu nāves apstākļu izskaidrojumu un pieprasījuši Rijādai veikt skrupulozu notikušā izmeklēšanu.

Turcijas policija un prokuratūra aizvadītajā nedēļā pārmeklēja Saūda Arābijas konsulātu un konsula rezidenci, un piektdien izmeklēšanas ietvaros konsulāta darbinieki sniedza liecības prokuratūras pārstāvjiem.

Kā ziņo mediji, Turcijas amatpersonu rīcībā ir audio ieraksts, no kura noprotams, ka Saūda Arābijas slepkavu komanda Hašogi konsulātā spīdzinājusi un nogalinājusi, bet līķi sadalījusi.

Top komentāri

TrollisJT
T
Turcijas prezidents pamatīgi uzspodrina savu reputāciju, karalis tiek vaļā no sava ienaidnieka un pie viena - no veselas varzas specdienestu darbinieku. Kas var būt labāks par šo?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits