Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

ES komisārs: Vācijas patvēruma likums ir magnēts bēgļiem

Imigrantu masas uz Eiropu vilina Vācijas patvēruma likums un tas ir jāmaina, intervijā laikrakstam Handelsblatt atzinis Vācijas Eiropas Savienības (ES) komisārs Ginters Etingers.

"Vācijas patvēruma likums ir kā magnēts bēgļiem," viņš sacīja, piebilstot, ka ilgtermiņā imigrantu skaits kļūs mazāks tad, kad būs mazāk stimulu ierasties ES.

"Ir nepieciešams mainīt konstitūciju, lai ieviestu jaunus patvēruma noteikumus," norādīja Etingers. "Kamēr tas nav izdarīts, ir tikai viena alternatīva - miljonos mērāma palīdzība Turcijai un citām valstīm."

"Mums Eiropā ir nepieciešama efektīva robežkontroles struktūra," viņš sacīja. "Mums 500 robežsargu vietā ir vajadzīgi 5000."

Nelegālo imigrantu skaits, kas šogad ieradies Vācijā, šonedēļ pārsniegs vienu miljonu. Tikai novembrī Vācijā ieradušies jau 180 000 nelegālo imigrantu.

Atbilstoši Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, kopumā ieradušies jau vairāk nekā 858 000 nelegālo imigrantu.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt Itālijā vai Grieķijā - pirmajās ES valstīs, kuras viņi sasniedz -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Otrs populārākais nelegālo imigrantu galamērķis ES ir Zviedrija, kur viņi arī līdz šim varēja rēķināties ar dāsnu valsts atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits