Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ES liek Facebook maksāt 110 miljonus par maldināšanu WhatsApp iegādes laikā

Eiropas Savienības (ES) konkurences regulatori nolēmuši piemērot sociālajam tīklam Facebook 110 miljonu eiro soda naudu, jo uzņēmums 2014. gadā sniedzis maldinošu informāciju par ziņapmaiņas rīka WhatsApp iegādi, vēsta Reuters.

Eiropas Komisija (EK), kas darbojas kā ES konkurences sargsuns, šādu soda mēru uzskata par samērīgu un preventīvu. Facebook 2014. gadā bija jāsaskaņo WhatsApp iegādes darījums ar EK, ņemot vērā abu uzņēmumu ievērojamo tirgus daļu. Lai to panāktu, WhatsApp pārņemšanas procesā Facebook apgalvoja, ka tobrīd nebija iespējams apvienot Facebook un WhatsApp lietotāju profilus, tomēr EK pagājušajā gadā radās aizdomas, ka tas tomēr bijis tehnoloģiski iespējams un arīdzan ticis īstenots.

Aizdomas radās, jo pērn WhatsApp pavēstīja, ka daļa no informācijas par lietotāju saziņu turpmāk tiks nodota mātes kompānijai Facebook, kas darīts ar mērķi uzlabot lietotājiem piedāvātās reklāmas, kā arī lai atvieglotu draudzības ieteikumu procesu šajā platformā. Tas nozīmē, ka abu uzņēmumu lietotāju kontus ir bijis iespējams automātiski savienot.

Vienlaicīgi WhatsApp pagājušā gada paziņojums par informācijas sniegšanu mātes kompānijai Facebook raisīja Eiropas Datu aizsardzības uzraugu aizdomas, kuras iebildumu dēļ Whatsapp vairs nesniedz Facebook savu lietotāju informāciju un datus.

"Komisija ir konstatējusi, ka, pretēji Facebook paziņojumiem, 2014. gadā abu platformu lietotāju kontu automātiska apvienošana tomēr bijusi iespējama, un Facebook par to zināja," pausts EK paziņojumā.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits