Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ES noraida Trampa pārmetumus par nepietiekamu Ukrainas atbalstīšanu

Reaģējot uz ASV prezidenta Donalda Trampa pārmetumiem, ka Eiropa nesniedz Ukrainai pietiekamu atbalstu, Eiropas Savienības (ES) ārlietu dienests atgādinājis, ka kopš 2014.gada pa Eiropas institūciju kanāliem Kijevai piešķirti vairāk nekā 15 miljardi eiro.

Tramps 25.jūlija telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelensiki, kas nule kā publiskota, sacījis, ka "Eiropas valstīm [Kijevai] jāpalīdz aktīvāk, nekā tās to dara" šobrīd.

ES ārlietu dienesta pārstāve Maija Kosjančiča, reaģējot uz šīs informācijas parādīšanos, norādīja, ka palīdzība no ES puses bijusi "bezprecedenta".

"ES palīdzība Ukrainai pēdējos piecos gados bijusi bezprecedenta un konsekventa," viņa uzsvēra. Kā izriet no 24.septembra izziņas, "kopš 2014.gada ES un Eiropas finanšu institūcijas novirzījušas vairāk nekā 15 miljardus eiro dotāciju un aizdevumu formā reformu procesa atbalstam ar konkrētiem nosacījumiem tālākajam progresam".

ES noteikusi savu līmeni finanšu atbalstam un cieši sadarbojusies ar ASV un citiem partneriem, lai "aizsargātu Ukrainas teritoriālo vienotību, suverenitāti un neatkarību".

Runa ir par "būtisku finansiālo un tehnisko" palīdzību, bet arī par "konkrētiem un koordinētiem ierobežojošiem pasākumiem, atbildot uz Krievijas veikto nelikumīgo Krimas un Sevastopoles aneksiju, Krievijas agresiju Ukrainas austrumos un nelikumīgo Ukrainas valsts līdzekļu piesavināšanos", skaidroja Kosjančiča.

Top komentāri

skaidrs
s
Сегодня опубликована стенограмма разговора Зеленского и Трампа, которая вызвала самую настоящую бурю..., но, как выясняется, в стакане кефира. Мало того, что все американские СМИ невольно перемыли кости Байдена и его оболтуса Хантера, так сам текст разговора просто убийственен для демократов и лидера Палаты представителей Нэнси Пелоси. Это же она с дрожью в голосе объявила о начале процедуры импичмента: мол, у нас весомые подозрения в давлении на лидера другой страны президентом Трампом. И вот миру явлен тест разговора, в котором Зеленского никто не заставляет и не ставит ему ультиматумов. Более того: он сам соглашается разобраться с коррупционными делами, чтобы отношения двух стран окрепли и развивались дальше. Демократы в своей ненависти к Трампу сели в лужу.
Liberālliekule
L
Vācijas kanclere Angela Merkele devusi mājienu Ukrainai, ka, tai nedraudzējoties ar Krieviju, labas attiecības ar Eiropas Savienību (ES) nav vērts gaidīt, vēsta "Deutsche Welle". https://jauns.lv/raksts/arzemes/82363-merkele-ukrainai-jadraudzejas-ar-krieviju-lai-tai-butu-labas-attiecibas-ar-es
inks
i
Vai tas varētu nozīmēt ka Tramps dabūjis no Zeļenska kopromatu pret Baidenu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits