Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ES padomdevēja misijai uz Ukrainu nosūtīs vēl vienu Latvijas civilo ekspertu

Eiropas Savienības (ES) padomdevēja misijā uz Ukrainu tiks sūtīts civilais eksperts Mārtiņš Tols, liecina Ministru kabineta otrdien apstiprinātais rīkojums.

Tajā skaidrots, ka civilā eksperta nosūtīšana šogad Latvijai izmaksās 21 212 eiro, kuros iekļauta gan eksperta alga, gan pārcelšanās izmaksas, gan īres un komunālo maksājumu segšana ekspertam.

Starptautiskajā misijā Ukrainā pašlaik piedalās astoņi civilie eksperti no Latvijas. 

Lai sniegtu atbalstu Ukrainai civilā drošības sektora reformu jomā, 2014.gada 22.jūlijā ES Ārlietu padome nolēma izveidot starptautisko misiju. Tā sāka darbu 2014.gada 1.decem­­­­­­­­­­­brī. Pērn maijā starptautiskās misijas mandāts tika pagarināts līdz 2021.gada 31.maijam.

Rīkojumā anotācijā skaidrots, ka tuvākajā laikā Ministru kabinetā tiks iesniegts Informatīvais ziņojums "Par Latvijas civilo ekspertu dalību starptautiskajās misijās un operācijās 2020.-2022.gadā", kas paredzēs līdz 17 civilo ekspertu nosūtīšanu darbam ES civilajās misijās.

Starptautiskā misija sniedz stratēģiskos padomus Ukrainas varas iestādēm gan centrālā, gan reģionālā līmenī civilā drošības sektora reformu stratēģiju izstrādāšanā un ar to saistīto reformu īstenošanā. Tāpat starptautiskā misija sniedz padomus Ukrainas drošības dienestu reorganizācijai un restrukturizācijai, īpaši koncentrējoties uz Iekšlietu ministrijas struktūrvienībām, kā arī atbalsta Ukrainas civilo drošības iestāžu modernizāciju un visaptverošas pretkorupcijas stratēģijas izstrādi. 

Starptautiskajā misijā kopumā plānoti 184 starptautiskie eksperti. Šobrīd misijā strādā 153 eksperti no 25 ES dalībvalstīm un vienas partnervalsts. 

 

Top komentāri

Latvijec
L
..... kā arī atbalsta Ukrainas civilo drošības iestāžu modernizāciju un visaptverošas pretkorupcijas stratēģijas izstrādi. -īpaši pēdējie daži vārdi izsaka visu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits