Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

ES tiesa patur spēkā sankcijas Mubaraka ģimenei

Eiropas Savienības (ES) Vispārējā tiesa ceturtdien paturējusi spēkā sankcijas pret bijušā Ēģiptes prezidenta Hosni Mubaraka ģimeni.

Pēc Mubaraka atkāpšanās 2011.gadā tā dēvētā arābu pavasara rezultātā ES dalībvalstis iesaldēja Mubaraka ģimenes locekļu aktīvus, jo pastāvēja pamatotas aizdomas, ka viņi piesavinājušies valsts līdzekļus.

Sankcijas tika pagarinātas 2016.gadā un 2017.gadā, un Mubaraku ģimene tās apstrīdēja tiesā.

ES Vispārējā tiesa secināja, ka objektīvie fakti, pamatojoties uz kuriem tika pieņemts sākotnējais lēmums par sankciju piemērošanu, palikuši nemainīgi un joprojām tiek uzskatīts, ka Mubaraka ģimenes locekļi ir nelikumīgi piesavinājušies valsts līdzekļus.

Tādējādi piemērot sankcijas nozīmē izrādīt atbalstu demokrātijai, likuma varai, cilvēktiesībām un starptautisko tiesību principiem, paziņoja tiesneši.

Tienešu paziņojumā presei teikts, ka sankcijas paliks spēkā, kamēr turpināsies tiesvedība pret Mubaraku, un norādīts, ka Mubaraka ģimenes iesniegtie pierādījumi par Ēģiptes tiesu sistēmu nav pietiekami, lai pierādītu, ka likuma vara Ēģiptē ir noteikti kompromitēta.

Mubaraka ģimene divu mēnešu laikā var apstrīdēt ES Vispārējās tiesas spriedumu ES Tiesā, kas ir bloka augstākā tiesu instance.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits