Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ES vēl uz pusgadu pagarinās sankcijas pret Krieviju

Eiropas Savienības (ES) līderi ceturtdien vienojušies par sankciju pagarināšanu pret Krieviju, kas tika ieviestas, reaģējot uz Maskavas agresiju pret Ukrainu, ziņo diplomātiskie avoti.

Ekonomiskās sankcijas tika ieviestas 2014.gada jūlijā, kad virs Krievijas atbalstīto teroristu bandu kontrolētās teritorijas Ukrainas austrumos tika notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna. Sankcijas skāra Krievijas enerģētikas, aizsardzības un finanšu nozares un šobrīd tās ir spēkā līdz nākamā gada 31.janvārim.

Ceturtdien panāktā vienošanās paredz sankciju pagarināšanu vēl uz sešiem mēnešiem. Oficiāls lēmums par to tiks pieņemts tuvāko dienu laikā, atklāja kāds avots.

Vācijas Kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Fransuā Olands šonedēļ paziņoja, ka vēlas sankciju pagarināšanu, jo Maskava nav pildījusi Minskas vienošanās saistības.

Merkele un Olands norādīja, ka nav panākts nekāds progress vienošanās īstenošanā, kas ļautu panākt Austrumukrainas konflikta noregulējumu. Līderi sacīja, ka neredz citu iespēju, ka saglabāt sankcijas.

Kopš to ieviešanas sankcijas pagarinātas vairākkārt, tomēr atsevišķas ES dalībvalstis, sevišķi Itālija, apšaubījušas to efektivitāti.

Diskusijas par sankciju likteni saasināja arī Donalda Trampa uzvara ASV vēlēšanās, ņemot vērā Trampa izteikumus par iespējamo sadarbību ar Krieviju.

Paralēli minētajām sankcijām ES ir iesaldējusi līdzekļus un noteikusi ceļošanas aizliegumu vairākām personām, kas saistītas ar Krievijas agresiju pret Ukrainu. Šo sankciju termiņš beigsies martā.

Līdzīgas sankcijas, kas Krievijai noteiktas par Krimas okupāciju, ir spēkā līdz 2017.gada jūnijam.

Papildināts viss teksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits