Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Latvija ir svarīgs partneris Norvēģijai

Latvija ir svarīgs partneris Eiropas ekonomiskajā zonā, it sevišķi tagad – Latvijas prezidentūras laikā, trešdien pēc tikšanas ar Latvijas prezidentu Andri Bērziņu sacīja Norvēģijas premjerministre Erna Solberga, norādot, ka abām valstīm ir kopīga intetrese par ilgtermiņa izaugsmes veicināšanu.

Premjere kā ļoti labu piemēru nosauca ciešo sadarbību aizsardzības jomā, tam piekrita arī Bērziņš, sakot, ka norvēģu un latviešu karavīri cieši sadarbojas ne tikai Baltijas jūras reģionā, bet arī "cīnījušies plecu pie pleca Afganistānā".

Solberga sacīja, ka viņa ar Bērziņu apspriedusi arī notikumus Ukrainā un Krievijā. Norvēģijas premjerministre norādīja, ka "stāv kopā" ar Latviju un citiem Eiropas partneriem šajā jautājumā. Viņasprāt pēdējie notikumi ir skaidri demonstrējuši NATO nozīmi. 

"Krimas aneksija un bēdīgi slavenā Krimas referenduma gadadiena, kas par šo faktu atgādināja pavisam nesen - 16.martā, apdraudējums, kas saistīts ar hibrīdkara vešanu, terorisms. Tā ir jauna realitāte, kurā dzīvojam un kura jāņem vērā, domājot par mūsu valstu, Eiropas un pasaules nākotni," klāstīja Bērziņš.

"Norvēģija reālās darbībās ir apliecinājusi savu ieguldījumu kolektīvajā aizsardzībā, veicot regulāru dalību Baltijas gaisa telpas patrulēšanā, Norvēģijas karavīriem piedaloties militārajās mācībās Latvijā, atbalstot Latvijas Bruņotos spēkus ar nepieciešamo ekipējumu," sacīja prezidents. 

Viņš arī pateicās Norvēģijai par tās aktīvo iesaisti Latvijas attīstībā, par uzņēmējiem un investīcijām, kas Latvijā ir jau kopš neatkarības atgūšanas. Viņš norādīja, ka Latvijas uzņēmējiem ir patiesa interese par ziemeļu valsts makstātspējīgo tirgu un ka to apliecina arī eksporta rādītāji.

"Tas ir iepriecienoši, ka Norvēģija ir viens no lielākajiem investoriem Latvijā," sacīja Solberga un pauda cerības, ka Norvēģjas uzņēmēju interese tikai pieaugs.

Arī norvēģu uzņēmēji atzinīgi izteicās par Latvijas speciālistiem un iespējām investēt, sakot, ka viens latvietis ir triju indiešu vērts.

Prezidents Norvēģiju ir divu dienu ilgā vizītē, kurā galvenie temati ir ekonomiskā sadarbība un aizsardzība. Bērziņu vizītē pavada gandrīz 60 Latvijas uzņēmēji, kuri piedalās Latvijas-Norvēģijas biznesa forumā.  

Trešdienas vakars noslēdzas ar svīnīgām vakariņām Norvēģijas karaļa pilī, bet ceturtdien prezidents vēros militāros paraugdemonstrējumos fjordos un vēstniecībā tiksies ar latviešu diasporu. 

Top komentāri

lets
l
Labi gan dzīvot Norvēģijā. Cerams, ka latvieši beidzot novērtēs sociāldemokrātiskas, kreisas politikas acīmredzamās priekšrocības un panākumus, sāks balsot par SC un beidzot arī Latvija varēs būt sociāldemokrātiska ziemeļeiropas labklājības valsts. Lai Usītim izdodas! Ziemeļvalstis ir precedents un pierādījums, ka labējā politika nekur tālu nenoved. Bez sociāldemokrātiskas un kreisas ekonomiskās politikas nav iespējams sasniegt augstu labklājības līmeni. Ari kontinentālās valstis un anglo-skašu zemes patiesībā ir daudz progresīvākas un kreisākas par Latviju, tāpēc tur labklājība augstāka. Līdzeklī jādod strādājošiem, lai tie mācītos, dzīvotu veselāk un strādātu labāk. Bagātnieki tos tikai tērē un neko nedod ekonomikai.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits