Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Francijā degvielas nodokli nākamgad necels

Francija ir atteikusies no jebkādām degvielas nodokļa celšanām 2019.gadā, trešdien paziņoja vides ministrs Fransuā de Rižī.

Par šādu lēmumu ir paziņots pēc vairākas nedēļas ilgušiem vardarbīgiem protestiem pret ienākumu samazināšanos, kurā protestētāji vaino prezidenta Emanuela Makrona valdību.

1.janvārī plānota degvielas nodokļa celšana "ir atcelta uz [visu] 2019.gadu", vides ministrs pavēstīja telekanālam BFM TV.

Viņš sacīja, ka tas izdarīts, lai remdētu bažas par to, ka nodokļa celšana tikai tiks atlikta, lai to īstenotu pēc protestu beigām.

Francijas premjerministrs Eduārs Filips otrdien bija paziņojis par jaunu piekāpšanos "dzelteno vestu" protesta kustībai, pavēstot, ka 1.janvārī plānotā degvielas nodokļa celšana tiek atlikta vismaz uz sešiem mēnešiem.

Filipa paziņotais valdības lēmums gan neatstāja lielu iespaidu uz protestētājiem, kas to nodēvēja par "pirmo soli" un solīja cīņu turpināt.

Tā dēvēto dzelteno vestu kustību sākotnēji izraisīja valdības lēmums paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bet pakāpeniski tā izvērsās daudz plašākos protestos, atspoguļojot vispārējo sabiedrības neapmierinātību ar prezidenta Emanuela Makrona politiku.

Protesti sākās pagājušajā mēnesī, auto īpašnieku paužot sašutumu par plānoto degvielas nodokļa paaugstināšanu. Taču pakāpeniski protestos sāka skanēt arī citi saukļi, aktīvistiem norādot, ka prezidenta Emanuela Makrona valdībai vienkāršo cilvēku problēmas nerūp.

Top komentāri

hmmm
h
Atceros kā Latvjā bija - finanšu ministrs paziņoja, ka pie toreiz tik ļoti zemās naftas cenas būtu lieliski palielināt benzīna akcīzes nodokli. Un palielināja. Latvieši tāda muldētāju tauta, bet visu pacieš. Tas laikam no tiem 700 dzimtbūšanas + 50 okupācijas gadiem. Un būsiem godīti, problēma nav politiķos, bet pašā tautā.
paālējās, patrakoja un nodokli nece
p
Bet pie mums ir kārtība: ālējies un trako cik gribi, nodokli pacels. Un, ja kas, tad iebāzīs cietumā, kā Ansi!
:)
:
Francūži malači,izcīnīja savas tiesības.Nīkulīgie latviešu nergas tik vien spējīgi kā papirst dīvānā un gudri pamuldēt komentāros.Mācieties no frančiem,latviešu ņergas!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits