Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Francijā lieli protesti pret obligāto vakcināciju

Vairāk nekā 100 tūkstoši cilvēku Francijā sestdien protestējuši pret valdības nodomu ļaut dažādas sabiedriskās vietas apmeklēt tikai pret Covid-19 vakcinētām personām.

Demonstranti prezidentam Emanuelam Makronam pārmetuši izteikumu par vēlmi maksimāli apgrūtināt nevakcinēto dzīvi un uzsvēruši, ka viņi ir gatavi radīt pēc iespējas lielākas grūtības pašam valsts vadītājam.

Protesta akcijas notikušas daudzās Francijas pilsētās, un saskaņā ar Iekšlietu ministrijas datiem tajās piedalījušies aptuveni 105 tūkstoši cilvēku, raksta AFP. Tas ir četras reizes vairāk nekā 18. decembrī notikušo demonstrāciju dalībnieku skaits. Policija paziņojusi, ka par dažādiem pārkāpumiem aizturēti 34 protestētāji, bet 10 policisti sadursmēs guvuši nelielus savainojumus.

Vismasveidīgākais obligātās vakcinācijas pretinieku pasākums notika Parīzē, kur ielās izgāja aptuveni 18 tūkstoši cilvēku, bet nokaitētākā situācija bija Monpeljē, kur policija izmantojusi asaru gāzi, lai izklīdinātu demonstrantus.

Pagājušajā nedēļā Francijas parlamenta apakšpalāta pirmajā lasījumā apstiprināja likumu par vakcinācijas sertifikātiem. Tas paredz, ka turpmāk apmeklēt sabiedriskās ēdināšanas un izklaides vietas, kā arī pārvietoties starppilsētu sabiedriskajā transportā būs atļauts tikai tiem, kuri pabeiguši vakcināciju, – līdz šim šāda iespēja bija, arī uzrādot negatīvu Covid-19 testu. Rīt likumu sāks skatīt Senāts, un valdība cer, ka tas stāsies spēkā ar 15. janvāri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits