Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Francija uz laiku atsauc savu aviācijas bāzes kuģi no dalības Lībijas misijā

Lībijas misijā iesaistītais Francijas aviācijas bāzes kuģis Charles de Gaulle nākamajā nedēļā tiks atsaukts no dalības operācijā, lai tam varētu veikt nepieciešamo apkopi, ceturtdien publicētajā intervijā atklāj Francijas aizsardzības ministrs Žerārs Longē.

Dalību NATO vadītajā operācijā Francijas vienīgais lidmašīnu bāzes kuģis un Eiropā lielākais karakuģis pārtrauks 10.augustā, kad dosies uz Tulonas ostu, kur tam tiks veikta nepieciešamā apkope.

Lai gan ministrs norāda, ka darbi ilgs dažas nedēļas, Francijas flotes mājaslapā gan teikts, ka apkope varētu ilgt vairākus mēnešus.

Tomēr Longē uzsvēra, ka Francija turpinās savu dalību Lībijas misijā. Lībijas diktatoram Muamaram "Kadafi nevajadzētu cerēt uz atslābumu" šajā operācijā, jo Francijas kara aviācija turpinās uzlidojumus valdošā režīma spēkiem, brīdināja Longē.

Paziņojums par Francijas lidmašīnu bāzes kuģa atsaukšanu no operācijas izskanējis trīs dienas pēc Norvēģijas izstāšanās no misijas. Norvēģijai atsaucot savus iznīcinātājus, Lielbritānija palielinājusi savus operācijā iesaistītos spēkus, nosūtot uz Lībiju četras lidmašīnas "Tornado".

Kopš operācijas sākuma 31. martā tajā piedalījušās tikai astoņas NATO dalībvalstis - Norvēģija, Lielbritānija, Francija, Kanāda, Beļģija, Dānija, Itālija un ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits