Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Grieķija koronavīrusa ierobežošanai pārvietos migrantus no nometnēm salās uz iekšzemi

Grieķija šomēnes sāks pārvietot simtiem patvēruma meklētāju no pārpildītajām nometnēm Egejas jūrā uz iekšzemi, lai pasargātu viņus no inficēšanās ar jauno koronavīrusu, ceturtdien paziņojusi Grieķijas Migrācijas ministrija.

No nometnēm salās uz dzīvokļiem, viesnīcām un citām nometnēm kontinentālajā Grieķijā plānots pārvietot 2380 seniorus un citus patvēruma meklētājus, kuriem ir lielāks risks saslimt ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19.

Varasiestādes paziņoja, ka migrantu pārvietošana sāksies 19.aprīlī un ilgs aptuveni divas nedēļas. Plašāka informācija par šo operāciju tiks atklāta vēlāk.

Ministrija migrantu pārvietošanu nodēvēja par papildus aizsardzības pasākumiem, kuru mērķis ir samazināt jaunā koronavīrusa uzliesmojumu risku.

Pārvietoto vidū būs 200 patvēruma meklētāji, kas vecāki par 60 gadiem, un viņu ģimenes, kā arī 1730 cilvēki ar dažādām saslimšanām un viņu ģimenes locekļi, liecina ministrijas sniegtā informācija.

Migrantu nometnēs Lesbas, Samas, Hijas, Leras un Kosas salās nav reģistrēts neviens inficēšanās gadījums ar jauno koronavīrusu, bet saslimšanas gadījumi konstatēti divās migrantu nometnēs netālu no Atēnām.

Piecās Grieķijai piederošās Egejas jūras salās Turcijas tuvumā migrantu nometnēs, kas paredzētas mazāk nekā 6100 cilvēku uzņemšanai, mīt vairāk nekā 36 000 cilvēku.

Grieķijā kopumā atrodas aptuveni 100 000 patvēruma meklētāju.

Šonedēļ darboties sāka arī programma, kas paredz pārvietot nepilngadīgus migrantus no nometnēm Grieķijas salās uz citām Eiropas valstīm.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka vīrusa ierobežošanai šos klaidoņus vajadzētu pārvietot atpakaļ uz Āfrikas kontinentu.
Def
D
Idioti.Lai lasās no kurienes nākuši
sarkano seerga kaa veezis?
s
noteikti vajag parvietot uz 5 zvaigzhnu hoteljiem,un par beeglju mazakajaam suudzubiam,pamatiedzivotajiem piespriest ar pletni pa muguru lidz navei,jo vini nes pilnu atbildibu par savu ievelelto valsts varas parstavju raditiem apstakljiem beegljiem??
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits