Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Grieķijā parlamenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarējuši konservatīvie

Grieķijā parlamenta vēlēšanu otrajā kārtā visvairāk balsu izcīnījusi premjerministra Kirjaka Micotaka vadītā konservatīvā partija Jaunā demokrātija, liecina rezultāti, kas iegūti pēc teju visu balsu apkopošanas.

Par konservatīvajiem nobalsojuši vairāk nekā 40,5% vēlētāju, bet bijušā premjera Alekša Cipra galēji kreiso partiju "Syriza" - mazāk nekā 18%.

"Cilvēki ir devuši mums drošu vairākumu. Lielas reformas noritēs ātri," sacīja Micotakis, piebilstot, ka ar jaunā pilnvaru termiņa vērienīgajiem mērķiem Grieķija tiks pārveidota.

Sociālisti (PASOK) saņēmuši 12,2% balsu, Komunistiskā partija - 7,5%, bet galēji labējā partija "Spartiates" ("Spartieši") - 4,7% balsu.

Labējo populistu partija "Elliniki Lisi" ("Grieķu risinājums) saņēmusi 4,6%.

Trīs procentu barjeru, domājams, pārvarējusi arī konservatīvā partija "Niki" ("Uzvara"), kas uzsver pareizticīgo kristiešu redzējumu. Partija saņēmusi 3,8% balsu.

Kreiso radikāļu partija "Plefsi Eleftherias" ("Brīvības kurss") saņēmusi 3,1% balsu.

Savukārt kreiso radikāļu partija "Mera25", ko vada bijušais finanšu ministrs Janis Varufakis, saņēmusi tikai 2,3% balsu un parlamentā nav iekļuvusi.

Vēlēšanu pirmajā kārtā 21.maijā "Jaunā demokrātija" guva pārliecinošu uzvaru, izcīnot 40,8% balsu un par 20 procentpunktiem apsteidzot "Syriza". 

Taču Micotakim parlamentā pietrūka piecu vietu, lai veidotu valdību bez koalīcijas partneriem, un tāpēc viņš aicināja rīkot vēlēšanu otro kārtu. Arī "Syriza" un PASOK, kas attiecīgi ar 20% un 11% balsu ierindojās otrajā un trešajā vietā, atteicās uzņemties valdības veidošanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits